Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenster Lorena Wiebes kijkt vooruit na dreigende breuk

Geplaatst opzondag 2 februari 2020 - 19:21

Wielrenster Lorena Wiebes wil alleen maar vooruitkijken naar de toekomst en niet meer herinnerd worden aan de dreigende breuk met de Limburgse wielerploeg Parkhotel Valkenburg.

Zondag presenteerde de wielerploeg Parkhotel Valkenburg zich aan pers en publiek. Op de teampresentatie was ook renster Lorena Wiebes aanwezig. Een tijdje geleden zag het er niet naar uit dat de Nederlandse kampioen het tricot van de Limburgse wielerploeg dit seizoen zou dragen.

Stoppen met wielrennen
Eind december verklaarde de Nederlands kampioen dat ze niet meer in actie wilde komen voor Parkhotel Valkenburg. Het wielertalent zei te willen overstappen naar een grotere ploeg, hoewel ze bij haar huidige ploeg een contract heeft tot eind 2021. Desnoods, zei Wiebes, zou ze per 1 januari stoppen met fietsen. Als alternatief zou ze zich dan volledig willen storten op kickboksen als sport.

Lees ook: Kou lijkt uit de lucht tussen Wiebes en wielerteam

Nieuwe sportieve doelen
Dat hoofdstuk heeft Wiebes naar eigen zeggen afgesloten. Ze wil vooruit kijken naar nieuwe sportieve doelen: zo veel mogelijk overwinningen behalen voor zichzelf en haar huidige wielerploeg Parkhotel Valkenburg.

Tot 1 juni bij de ploeg
Teammanager Esra Tromp is blij dat het dreigende conflict achter de rug is en dat Wiebes het seizoen bij de Limburgse ploeg begint. Beide partijen hebben een akkoord bereikt waardoor Wiebes voorlopig voor haar ploeg blijft koersen. Ze blijft tot 1 juni 2020 bij de ploeg, daarna krijgt ze de ruimte van de ploeg om te verkassen.

Video: L1

Veel punten
Voor de ploeg is het belangrijk dat Wiebes blijft, omdat zij door de vele overwinningen afgelopen seizoen veel punten op de wereldranglijst heeft vergaard. Door die punten kan de ploeg dit seizoen in bijna alle belangrijke koersen starten.

Volta Limburg Classic
Wiebes zal op 4 april aan de start van de Limburg Volta Classic staan. Ze reed de koers al twee keer eerder en vindt het een hele leuke wedstrijd. Ze kijkt er erg naar uit om de Limburgse koers te rijden. Demi Vollering, winnares van de editie van 2020 zal niet in de Volta Limburg Classic van start gaan. Zij kiest voor de Ronde van Vlaanderen die een dag later wordt verreden.

Leider wereldranglijst
De pas 20-jarige Wiebes geldt als een groot wielertalent. Naast de nationale titel op de weg won ze afgelopen seizoen ook de RideLondon Classique, goud op de Europese Spelen en twee etappes in de Boels Ladies Tour. Ze sloot het jaar af als leider van de wereldranglijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen