Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenster Blaak blijft Limburgs team trouw

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 15:27

Wereldkampioen Chantal Blaak blijft tot en met 2020 bij het Limburgse wielerteam Boels-Dolmans. Dat maakte het team woensdag bekend op de teampresentatie in Heerlen.

De wielrenster had nog andere opties maar kiest er voor om bij het team te blijven. "Ik heb heel veel stappen gezet, een mooie ontwikkeling meegemaakt. Ik voel me heel erg thuis bij de ploeg en ik zie geen enkele reden om weg te gaan." Blaak pakte vorig jaar verrassend de wereldtitel in het Noorse Bergen.

Hoogtepunt
Boels Dolmans heeft behalve Blaak ook Olympisch kampioen Anna van der Breggen onder contract staan. Zij maakt zich op voor het nieuwe seizoen. Het WK in Tirol in september moet uiteindelijk haar hoogtepunt worden. "Ik kan op drie fronten meedoen, op de individuele tijdrit, de ploegentijdrit én de wegwedstrijd. Het parcours ziet er goed uit voor mij. Ik hoop dan in vorm te zijn om voor een wereldtitel te gaan."

Mooie trui
Chantal Blaak daarentegen wil vooral genieten van haar regenboogtrui dít seizoen en verwacht niet nog een keer te kunnen stunten op het WK. "Ik heb het parcours gezien en het is niet mijn parcours. Dus ik ga nu genieten van die mooie trui."

Het seizoen begint voor het team met Omloop het Nieuwsblad op 24 februari.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen