Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenner Teunissen baalt van gebrek aan steun openingsrit

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 20:36

Wielrenner Mike Teunissen van Team Jumbo-Visma was na afloop van de openingsrit in de Benelux Tour niet echt tevreden over het optreden van zijn ploeg.

Hij zat als enige coureur van zijn formatie in de voorste 'waaier' door Friesland. In Dokkum sprintte Teunissen naar de negende plaats. In het klassement staat de Limburger vierde, omdat hij onderweg de nodige bonificatieseconden had gepakt.

Lees ook: Teunissen tiende in eerste waaieretappe Beneluxtour

Waaier
Teunissen probeerde in de finale nog wel weg te rijden met vier anderen, maar die laatste aanvalspoging mislukte. "Het is natuurlijk niet goed dat we met zo weinig man in de eerste waaier zaten", concludeerde hij. "Je kunt niet met iedereen mee zitten, maar dit is niet waarvoor we gekomen zijn. Als ik voor mezelf spreek, dan zat ik er de hele dag goed bij en heb ik me niet een keer laten verrassen. Het was in mijn eentje knokken om in de waaier te blijven."

Sprint
In de eindsprint, gewonnen door de Belg Tim Merlier, kon Teunissen niet echt meedoen om de podiumplaatsen. "Over mijn sprint ben ik niet echt tevreden, maar zonder ploeggenoten was het lastig positioneren. Wel is het lekker dat ik bonificaties gepakt heb. Ik hoop dinsdag een goede tijdrit te rijden en daarna kijken we van dag tot dag wat er mogelijk is qua klassement."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen