Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenner Stijn Daemen maakt zijn club blij met cheque

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 18:39

Wielrenner Stijn Daemen heeft zijn wielerclub de Bergklimmers blij gemaakt met een cheque.

De wielrenner uit Landgraaf had van de provincie Limburg een prijs ontvangen, als blijk van waardering voor zijn sportprestaties in 2020. Daemen wist in het moeilijke coronajaar 2020 de nationale titel bij de beloften te veroveren.

Video: L1

Peter Bouwels, voorzitter van de wielerclub, is zeer blij met de bijdrage van vijfhonderd euro. "Sinds korte tijd exploiteren we het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard en dan kunnen we dit bedrag goed gebruiken. Er worden materialen voor gekocht, die ingezet kunnen worden bij de trainingen van de jeugd."

Voorbeeld voor de jeugd
Dat een rood-wit-blauwe kampioenstrui tot de verbeelding spreekt, werd tijdens de uitreiking duidelijk. Jeugdwielrenner Sjoerd Spanjaard wist meteen alle prestaties van Daemen op te sommen. Ook gaf de clubgenoot van de Nederlands kampioen aan dat hij de hem als een voorbeeld ziet. "Je ziet aan zijn stijl dat hij erg veel klasse heeft. Hij kan heel goed tijdrijden, hij is zelfs een paar jaar geleden Nederlands kampioen tijdrijden geworden," deelt de jeugdwielrenner uit Geleen desgevraagd mee.

Uitreiking niet op Tom Dumoulin Bikepark
De overhandiging vond vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaats in Fixed gear Coffee in Valkenburg. Voormalig wielrenner Brian Megens runt onder aan de Cauberg een ontmoetingsplaats voor wielerliefhebbers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen