Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenner Stijn Daemen maakt zijn club blij met cheque

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 18:39

Wielrenner Stijn Daemen heeft zijn wielerclub de Bergklimmers blij gemaakt met een cheque.

De wielrenner uit Landgraaf had van de provincie Limburg een prijs ontvangen, als blijk van waardering voor zijn sportprestaties in 2020. Daemen wist in het moeilijke coronajaar 2020 de nationale titel bij de beloften te veroveren.

Video: L1

Peter Bouwels, voorzitter van de wielerclub, is zeer blij met de bijdrage van vijfhonderd euro. "Sinds korte tijd exploiteren we het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard en dan kunnen we dit bedrag goed gebruiken. Er worden materialen voor gekocht, die ingezet kunnen worden bij de trainingen van de jeugd."

Voorbeeld voor de jeugd
Dat een rood-wit-blauwe kampioenstrui tot de verbeelding spreekt, werd tijdens de uitreiking duidelijk. Jeugdwielrenner Sjoerd Spanjaard wist meteen alle prestaties van Daemen op te sommen. Ook gaf de clubgenoot van de Nederlands kampioen aan dat hij de hem als een voorbeeld ziet. "Je ziet aan zijn stijl dat hij erg veel klasse heeft. Hij kan heel goed tijdrijden, hij is zelfs een paar jaar geleden Nederlands kampioen tijdrijden geworden," deelt de jeugdwielrenner uit Geleen desgevraagd mee.

Uitreiking niet op Tom Dumoulin Bikepark
De overhandiging vond vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaats in Fixed gear Coffee in Valkenburg. Voormalig wielrenner Brian Megens runt onder aan de Cauberg een ontmoetingsplaats voor wielerliefhebbers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen