Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenner mishandelt beheerder begraafplaats Valkenburg

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 19:17

Een wielrenner heeft zondag de beheerder van de Valkenburgse begraafplaats aan de Cauberg mishandeld.

Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd op. Ook is zijn neus op twee plekken gebroken, zo zegt de zoon van de beheerder. De wielrenner, een 50-jarige man uit België, zit vast op verdenking van mishandeling.

Ruzie
Een verkeersruzie was de aanleiding voor de vechtpartij, laat een woordvoerster van de politie weten. Die ruzie ontstond volgens de zoon van de beheerder toen zijn vader zondagochtend de hekken van de begraafplaats had geopend en met zijn auto wilde wegrijden. De wielrenner haalde hem rechts in en reed daarbij op de krappe strook tussen de auto en de stoep. "Daarop begon de wielrenner tegen mijn vader te schelden. 'Je probeert me dood te rijden', zo riep hij."

Klappen en trappen
De beheerder is volgens de politie naar het Grendelplein onder aan de Cauberg gereden om met de wielrenner te praten en daar ging het mis. "Toen greep de wielrenner mijn vader vast door het autoraam heen en begon hem te slaan", aldus de zoon van de beheerder, die zelf te emotioneel was om te reageren. Nadat de beheerder uit was gestapt kreeg hij meer klappen, viel op de grond en kreeg toen nog enkele trappen tegen zijn hoofd. "Vervolgens ging de wielrenner ervandoor. Korte tijd later, toen de politie al ter plekke was, kwam hij terug en bood zijn excuses aan. De politie heeft de man toen opgepakt."

Van de kaart
Het is volgens de zoon van de beheerder 'niet normaal dat een inwoner zo te grazen wordt genomen en mishandeld wordt door een wielertoerist'. "Er is nooit eerder iets gebeurd tot nu en nu is het ook flink misgegaan. Mijn vader is erg emotioneel en helemaal van de kaart."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen