Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenner mishandelt beheerder begraafplaats Valkenburg

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 19:17

Een wielrenner heeft zondag de beheerder van de Valkenburgse begraafplaats aan de Cauberg mishandeld.

Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd op. Ook is zijn neus op twee plekken gebroken, zo zegt de zoon van de beheerder. De wielrenner, een 50-jarige man uit België, zit vast op verdenking van mishandeling.

Ruzie
Een verkeersruzie was de aanleiding voor de vechtpartij, laat een woordvoerster van de politie weten. Die ruzie ontstond volgens de zoon van de beheerder toen zijn vader zondagochtend de hekken van de begraafplaats had geopend en met zijn auto wilde wegrijden. De wielrenner haalde hem rechts in en reed daarbij op de krappe strook tussen de auto en de stoep. "Daarop begon de wielrenner tegen mijn vader te schelden. 'Je probeert me dood te rijden', zo riep hij."

Klappen en trappen
De beheerder is volgens de politie naar het Grendelplein onder aan de Cauberg gereden om met de wielrenner te praten en daar ging het mis. "Toen greep de wielrenner mijn vader vast door het autoraam heen en begon hem te slaan", aldus de zoon van de beheerder, die zelf te emotioneel was om te reageren. Nadat de beheerder uit was gestapt kreeg hij meer klappen, viel op de grond en kreeg toen nog enkele trappen tegen zijn hoofd. "Vervolgens ging de wielrenner ervandoor. Korte tijd later, toen de politie al ter plekke was, kwam hij terug en bood zijn excuses aan. De politie heeft de man toen opgepakt."

Van de kaart
Het is volgens de zoon van de beheerder 'niet normaal dat een inwoner zo te grazen wordt genomen en mishandeld wordt door een wielertoerist'. "Er is nooit eerder iets gebeurd tot nu en nu is het ook flink misgegaan. Mijn vader is erg emotioneel en helemaal van de kaart."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen