Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielrenner Floris Gerts onderuit in zware valpartij

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 6:15

De Maastrichtse wielrenner Floris Gerts was woensdag één van de slachtoffers van de zware valpartij in de koers Nokere Koerse.

Hij heeft vermoedelijk een lichte hersenschudding en twee wonden boven en onder zijn oog moesten gehecht worden in het ziekenhuis.

Van der Poel
De renner van Tarteletto-Isorex smakte net als onder meer Mathieu van der Poel op zo'n honderd meter van de finish op het asfalt bij een massale valpartij tijdens de eendaagse koers in België. Van der Poel lag minutenlang op de kasseien en werd uiteindelijk op een brancard naar het ziekenhuis gebracht.

Uit roulatie
Ook Gerts moest naar het ziekenhuis om gehecht te worden in zijn gezicht. Het is nog onduidelijk hoelang de Maastrichtenaar uit de roulatie is.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen