Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiellie (9) uit Echt in kinderboekenjury: 'Las 19 boeken'

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 16:00

De negenjarige Wiellie Leurs uit Echt had dit jaar de eer om plaats te nemen in de kinderboekenjury.

"Ik heb mij al twee keer opgegeven en nu mocht ik mee doen", zegt Wiellie. Dit jaar was het de eer aan Carry Slee om het kinderboek van 2019 te schrijven: 'Juf braaksel'.

Vervelende juf
Het boek, gaat zoals de naam al doet vermoeden, over een vervelende juf. De jury bestaat zoals elk jaar uit kinderen die graag lezen.

Video: L1

19 boeken
In iets minder dan twee maanden moest de jury 19 boeken lezen. Volgens Wiellie is dat helemaal niet moeilijk. "Gewoon lezen, lezen en nog eens lezen." Tijdens het jureren bleek de negenjarige jongen een echt kritisch jurylid dat niet zomaar het hoogste punt gaf aan een populair boek of aan zijn favoriete schrijver. "Dan had mijn top drie er heel anders uitgezien. Nu is mijn favoriete boek 'Laat een boodschap achter in het zand' geschreven door Bibi Dumon Tak. Dat boek heeft veel weetjes."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen