Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielertocht-organisator Aljo Tossaint overleden

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 9:59

Op 71-jarige leeftijd is Aljo Tossaint uit Kerkrade overleden, een van de mensen achter fietsevenement Limburgs Mooiste.

Dat trok de laatste jaren steeds zo'n 15.000 deelnemers.

Rustig
Zijn overlijden kwam niet overwacht. Tossaint had een hersentumor. Volgens Dries Linssen van Limburgs Mooiste is hij op een rustige manier ingeslapen. Linssen: "Hij was een bescheiden, amaibel, vakkundig en creatief man. Je zag hem nooit voorop lopen of zichzelf op de borst kloppen. Hij was iemand die kon binden."

Tossaint was onder meer voorzitter van het managementteam van Limburgs Mooiste. Ook hij heeft hij een aantal initiatieven voor het fietsevenement tot bloei gebracht, zoals de familietocht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dries Linssen schreef debuutroman 'stiekem' op kantoor
Mijnroute voor fietsers Limburgs Mooiste
Limburgs Mooiste melkkoe voor Heerlen
Ruim 14.000 wielrenners op pad voor Limburgs Mooiste
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen