Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielersport wil slecht-weer protocol

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 19:47

De wielersport is bezig met het opzetten van een slecht-weer protocol. Dat moet bepalen onder welke extreme weersomstandigehden wielerwedstrijden moeten worden afgelast.

Dat zei oud-wielrenner Karsten Kroon maandag in het L1-programma AvondGasten.

Knappende banden
Volgens Kroon die zelf 16 jaar prof was, is er vaak genoeg discussie over het weer. Zo kan er volgens hem gewoon gefietst worden als de temperaturen onder het vriespunt liggen zolang het droog is. En fietsen met 50 graden zou ook nog kunnen als er geen steile hellingen in het parcours zitten. "Als je onder die omstandigheden met 100 km per uur rijdt en je moet in een bocht afremmen, dan knappen de banden en dan wordt het wel gevaarlijk."

Duidelijkheid
Kroon juicht het protocol toe omdat er dan geen discussie meer is. "Nu is het zo dat de ene renner wel en de andere niet wil starten. Zo'n protocol zorgt voor duidelijkheid."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Geen Hofland, Ten Dam en Teunissen in Volta Limburg Classic
Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
Laurens Ten Dam voelt zich wereldkampioen
Tom Dumoulin zit weer op de fiets
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen