Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielersport steeds populairder onder vrouwen

Geplaatst opzondag 28 oktober 2018 - 16:32

De wielersport wordt steeds populairder onder vrouwen. Dat werd zondag op het Limburg Cross Kampioenschap in Venlo nog maar eens bewezen door Tamara Janssen uit Sittard.

"Dat is gewoon stoer. En met je mountainbike in de modder is veel leuker dan met je racefiets op de weg."

40 jaar
Janssen is 40 jaar oud en begon twee jaar geleden pas met de sport. "Ik herinner me de dag nog goed dat ik voor het eerst langs de kant stond te kijken", zegt ze. "Ik zag die dames en toen dacht ik: dat kan ik ook. Maar toen ik het voor het eerst probeerde, viel het toch wel even tegen. Het is zwaarder dan je denkt."

Video: L1

Geen onderscheid
Bij de dames wordt er op het Limburg Cross Kampioenschap geen onderscheid gemaakt door aparte categorieën samen te stellen. Van 17 tot 47 jaar, alle dames starten tegelijk. "Soms vind ik dat wel zuur", zegt Janssen. "Dan kijk ik om me heen en zie alleen maar 18-jarige meisjes die zich veel behendiger door de bochten manoeuvreren dan ik." Toch komt Janssen als tweede over de finishlijn heen. "Gelukkig wel. Ik ben toch wel trots dat ik met mijn leeftijd veel jonge meiden voor blijf."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen