Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielershirt Gesink levert nu al veel geld op voor kanker

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 13:39

Initiatiefnemer Bjorn Mom heeft dinsdagochtend het tijdens de Amstel Gold Race gedragen wedstrijdshirt van Robert Gesink ontvangen. Nog voordat de koersstrui geveild is, heeft de actie al ongeveer 4000 euro extra opgebracht.

De uit Ransdaal afkomstige Björn Mom laat het shirt binnenkort door Maastricht UMC+ veilen via de actiepagina: www.five4five.nl.

Shirt voor strijd tegen kanker
Via de app Strava vroeg Mom aan Jumbo Visma-renner Gesink 'of hij al plannen had met het wedstrijdshirt na de Amstel'. De wielrenner bleek vervolgens snel genegen zijn outfit te laten veilen in de strijd tegen kanker.

Shirt ophalen bij rennershotel
Mom heeft zelf al vijf jaar bloedkanker en is zeer verheugd dat hij het shirt bij het rennershotel in Maastricht van Robert Geesink overhandigd kreeg. Gesink had zich verdiept in de ziekte en was blij om zijn steentje op deze manier te kunnen bijdragen. "Wat is voor mij nu een shirtje als ik daar mensen mee kan helpen?", zei de renner van Team Jumbo Visma bij de overhandiging van het shirt.

Lees ook: Robert Gesink staat AGR-shirt af in strijd tegen kanker

Truitje Wout van Aert
Mom wilde ook graag het shirt van Amstel Gold Race-winnaar Wout van Aert aan de veiling willen toevoegen. Dat is echter niet gelukt. Mom: "De ploeg gaf aan dat de renners maar 25 shirts per jaar krijgen en dat ze in deze fase van het seizoen niet echt scheutig zijn met het weggeven van shirts. Het kan zomaar zijn dat door een aantal valpartijen shirts stuk gaan, en dan hebben ze die natuurlijk zelf nodig."

Primož Roglic
Omdat sinds maandag reizen naar België weer zijn toegestaan waagt Mom woensdag een poging om de klassieker Waalse Pijl te bezoeken. Na afloop van de Ardennenklassieker wil hij een poging wagen om het gedragen shirt van Primož Roglic te bemachtigen.

Al 4000 euro extra
Mogelijk kan hij het shirt van de Sloveense renner dan nog toevoegen aan de online-veiling. De aandacht voor de actie van Björn Mom heeft ondertussen al ruim 4000 euro extra opgebracht. Naar aanleiding van de berichtgeving doneren mensen geld. Uiteindelijk komt er ook nog het geld bij dat het wielershirt van Gesink via de veiling gaat opbrengen.

Onderzoek
De opbrengst van Five4Five komt jaarlijks ten goede aan baanbrekend onderzoek in het Maastricht UMC+ en Limburgse partnerziekenhuizen. Door de voortdurende coronacrisis zijn inkomsten onder druk komen te staan. Dit heeft grote impact op lopende én nieuwe onderzoeken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen