Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerseizoen wat Dumoulin betreft maandje later

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 8:27

Tom Dumoulin sluit zich aan bij de groep renners die wil dat het wielerseizoen in de toekomst een maand vooruit wordt geschoven.

Bij Sporza zei de Maastrichtse wielrenner dat het seizoen wat hem betreft eind maart of begin april mag beginnen, en dan duurt tot half november.

Sneeuw of zo
"Half november is het hier in België en Nederland vaak nog fantastisch weer, terwijl we half februari soms nog sneeuw hebben of zo. Als we nu dit seizoen verlengen tot november, dan beginnen we in 2021 een maand later en dan houden we die periode in de toekomst aan. Dat lijkt mij fantastisch." Eerder pleitte bijvoorbeeld ook Nikki Terpstra om het seizoen een maand naar achteren te schuiven.

Darmproblemen
Nu begint het jaarlijks wielerseizoen nog eind februari of begin maart, met ritten als de Belgische Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Valencia. Dumoulin had gehoopt met die laatste weer terug te keren in het peloton, maar darmproblemen gooiden roet in het eten.

Lees ook: Tom Dumoulin hoopt keihard dat Tour doorgaat

Geneeskunde
Nu het wielerseizoen door de coronacrisis op z'n gat ligt, maakt Dumoulin oefenrondjes. De uitgelote student geneeskunde zegt tegen het Belgisch sportkanaal dat hij vorig jaar tijdens de revalidatie na zijn knieblessure weer interesse had gekregen in de medische wetenschap, maar dat hij het coronavirus vooral beangstigend vindt. "Nu is mijn interesse niet geprikkeld." Zijn vader en vrouw werken wel in het ziekenhuis, als respectievelijk ivf-laborant en psycholoog.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen