Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 15:47

Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver. Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) is het dorp start- en finishplaats op de derde koersdag.

De vierde etappe start op vrijdag 15 mei in Reuver. Dat meldt wethouder Jan Smolenaars van de gemeente Beesel.

Puntjes op i
Organisator Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour zegt nog niet te kunnen bevestigen dat Reuver start- en finishlocatie wordt. "We moeten de puntjes nog op de i zetten." Rondhuis verwacht dat het etappeschema eind volgende week officieel bekend wordt gemaakt.

40.000 euro
De gemeente Beesel trekt 40.000 euro uit voor de komst van het wielerevenement, dat de afgelopen drie jaar ook door Reuver kwam. Volgens Smolenaars heeft Beesel voor 2016 en 2017 een optie op een plek in het etappeschema. De stichting Beesel Bruist organiseert rondom de wedstrijd diverse breedtesportevenementen.

Doorstart
Na de vorige editie leek er een einde te komen aan Olympia’s Tour omdat de organisatie vanwege betalingsachterstanden besloot geen wedstrijddatum aan te vragen voor dit jaar. Onder de hoede van wielerbond KNWU en de Stichting Wielerevenementen Groningen maakte de rittenkoers voor renners onder de 23 jaar een doorstart, mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor 3M.

Olympia's Tour vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 mei.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
Wim Stroetinga wint Limburgse rit van Olympia's Tour
Olympia's Tour kan volgend jaar toch doorgaan
Finish Olympia’s Tour in Noorbeek
Cristopher Latham wint etappe Olympia's Tour
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen