Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 15:47

Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver. Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) is het dorp start- en finishplaats op de derde koersdag.

De vierde etappe start op vrijdag 15 mei in Reuver. Dat meldt wethouder Jan Smolenaars van de gemeente Beesel.

Puntjes op i
Organisator Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour zegt nog niet te kunnen bevestigen dat Reuver start- en finishlocatie wordt. "We moeten de puntjes nog op de i zetten." Rondhuis verwacht dat het etappeschema eind volgende week officieel bekend wordt gemaakt.

40.000 euro
De gemeente Beesel trekt 40.000 euro uit voor de komst van het wielerevenement, dat de afgelopen drie jaar ook door Reuver kwam. Volgens Smolenaars heeft Beesel voor 2016 en 2017 een optie op een plek in het etappeschema. De stichting Beesel Bruist organiseert rondom de wedstrijd diverse breedtesportevenementen.

Doorstart
Na de vorige editie leek er een einde te komen aan Olympia’s Tour omdat de organisatie vanwege betalingsachterstanden besloot geen wedstrijddatum aan te vragen voor dit jaar. Onder de hoede van wielerbond KNWU en de Stichting Wielerevenementen Groningen maakte de rittenkoers voor renners onder de 23 jaar een doorstart, mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor 3M.

Olympia's Tour vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 mei.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
Wim Stroetinga wint Limburgse rit van Olympia's Tour
Olympia's Tour kan volgend jaar toch doorgaan
Finish Olympia’s Tour in Noorbeek
Cristopher Latham wint etappe Olympia's Tour
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen