Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerploegen willen startplek in Volta Limburg Classic

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 14:10

Diverse wielerploegen proberen startrecht te krijgen in de Volta Limburg Classic. Koersdirecteur Roy Packbier wordt door ploegleiders gebeld die informeren om met hun ploeg te mogen starten in Zuid-Limburg.

Na het afgelasten van de wielerwedstrijd Strade Bianche, en het uitstellen van Milaan-Sanremo en de rittenkoers Tirreno-Adriatico zijn veel wielerploegen op zoek naar andere wedstrijden om hun renners te laten koersen. Een aantal ploegen is uitgekomen bij de Limburg Volta Classic.

Ploeg van Van der Poel
Zo heeft de Belgische wielerploeg van Mathieu van der Poel, Alpecin-Fenix, contact gezocht met de organisatie van de Limburgse wedstrijd. Van der Poel zelf zal niet van start gaan in Eijsden. Hij rijdt een dag later namelijk de Ronde van Vlaanderen.

25 ploegen
Op dit moment heeft koersdirecteur Packbier al 23 ploegen startrecht gegeven. In totaal mag hij volgens de reglementen 25 ploegen van start laten gaan. Een wielerploeg moet met met minimaal vier renners en maximaal zeven renners van start gaan.

Vooralsnog gaat de Volta Limburg Classic op zaterdag 4 april door. De organisatie heeft contact met overheden, met RIVM en de GGD over de situatie rondom het coronavirus.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen