Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerploeg Boels-Dolmans vol vragen weer op pad

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2020 - 7:29

Met drie koersen in Spaans Baskenland vervolgt het vrouwenpeloton volgende week het door het coronavirus zo in de war gestuurde wielerjaar. Voor de wielrensters van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans beginnen de maanden waarin ze de vertrekkende sponsors een mooi afscheid kunnen geven.

Sportief directeur Danny Stam stapt zondag 'eindelijk' weer in de auto om zijn door de jaren heen zo succesvolle ploeg te begeleiden. Met tal van vragen nog: "Wat gebeurt er straks als een renster positief test op corona. Moet de ploeg dan naar huis? Iedereen?"

Trainingskamp
Terwijl hun mannelijke collega's inmiddels zijn uitgewaaierd naar locaties in de bergen heeft de ploeg van Stam er net een trainingskamp in Limburg opzitten. "Met negen rensters - de overzeese vrouwen nog niet - zijn we bij elkaar gekomen in Valkenburg. Altijd goed om elkaar weer te zien. Eerder kon dat vanwege de coronamaatregelen niet."

'Doemscenario niet uitsluiten'
Stam en de overige begeleiding stappen zondag in de auto om met het materiaal naar Baskenland af te reizen. Zes rensters volgen een dag later per vliegtuig. Het deel van Spanje waar achtereenvolgens de Emakumeen Nafarroako Klasikoa, de Clasica Femenina Navarra en de Durango-Durango Emakumeen Saria worden verreden, is nog niet getroffen door nieuwe beperkingen vanwege oplevende coronabesmettingen. "We moeten maar hopen dat dat zo blijft en dat we weer gaan fietsen. We zijn er ons van bewust dat het ook mis kan gaan en dat we bijvoorbeeld in quarantaine moeten. Een doemscenario kun je niet uitsluiten, maar we moeten positief zijn. Ik denk trouwens dat als alles nu weer wordt afgelast, er dit seizoen helemaal niet meer gefietst wordt."

Angst voor corona
Meteen nadat Chantal Blaak in het vroege voorjaar de Belgische koers Le Samyn had gewonnen, vertrokken de materiaalwagens van het team naar Italië voor de Strade Bianche. Het was begin maart en het coronavirus waarde inmiddels in Europa rond. Stam: "Die meiden stonden op maandag op het vliegveld om in te checken toen we van onze mannen onderweg hoorden hoe de situatie onderweg was met de angst voor corona. Ze zijn maar niet meer gaan vliegen."

Lees ook: Chantal Blaak van Boels-Dolmans wint Le Samyn na solo

Het was het begin van een bizarre tijd. "Niemand zag aankomen dat het zo lang zou duren. Het is een raar seizoen geworden, met nog steeds veel onzekerheden. Een karig jaar ook voor onze sponsors die afscheid nemen. We willen ze graag nog wat mooie overwinningen bezorgen." Boels-Dolmans gaat volgend jaar verder als SD Worx.

Lees ook: Toekomst voor Boels-Dolmans: nieuwe sponsor, groter budget

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen