Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerkalender: Amstel Gold Race in 2021 op 18 april

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 10:19

De wielerunie UCI heeft de WorldTour-kalender voor 2021 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat onder meer de Tour de France eerder dan gebruikelijk verreden wordt.

De enige Nederlandse wielerklassieker, de Amstel Gold Race, staat op de rol voor zondag 18 april 2021.

Haalbaarheid
De koers in het Zuid-Limburgse Heuvelland wordt traditioneel in die periode verreden. Over het doorgaan van de Amstel Gold Race in 2020, die nu gepland staat op zaterdag 10 oktober, bestaan door de coronapandemie intussen nog de nodige twijfels.

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs sprak onlangs bij L1 zijn twijfels uit of het haalbaar is voor organisatoren van profkoersen om aan de strenge regels te voldoen.

Lees ook: Coronaregels brengen wielerkalender in problemen

Boels Ladies Tour
De Boels Ladies Tour, waarvan deze week bekend werd dat er een streep gaat door de editie van 2020, heeft nu ook een datum in 2021. De dames-etappekoers, die ook door Limburg trekt, wordt volgend jaar van 24 tot en met 29 augustus verreden.

Lees ook: Boels Ladies Tour afgelast vanwege rondwarend coronavirus

Tour en Tokio
De Tour de France wordt volgend jaar van 26 juni tot en met 18 juli gehouden. Daardoor zijn alle renners in de gelegenheid om ook op de Olympische Spelen in Tokio te verschijnen. De wegwedstrijden in Japan zijn op 24, 25 en 28 juli. De Olympische Spelen in het geheel zijn van 23 juli tot 8 augustus.

Of de start van de Ronde van Frankrijk daardoor nog in Kopenhagen plaatsvindt is twijfelachtig. De Deense hoofdstad organiseert rond die tijd ook vier wedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal. Vermoedelijk vindt de Grand Départ een jaar later in Kopenhagen plaats.

Ronde van Spanje
De Ronde van Spanje begint eveneens een week eerder, op 14 augustus. Hiermee wil de UCI de wedstrijd beter laten aansluiten op de Europese- en wereldkampioenschappen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen