Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerfoto's Wouter Roosenboom jaar lang te zien

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 16:00

Na een carrière in de jeugdzorg besloot Wouter Roosenboom dat hij groot wilde worden als wielerfotograaf.

En dat deed hij. Vanuit het hart van het peloton vertelt hij met zijn camera het verhaal van de koers. Een selectie van zijn werk wordt voor een jaar geëxposeerd in de lobby van het Apple Park Hotel in Maastricht. En er is één specifieke wielrenner die Wouter volgt sinds het prille begin van hun beider carrières: Tom Dumoulin.

Doorgegroeid
"Tom trainde in 2008 bij Ad Wijnands toen ik hem voor het eerste ontmoette. Daar ben ik ook begonnen met fotograferen. Vanaf dat moment, ik als beginnend fotograaf en hij als fietsertje, zijn we samen doorgegroeid in die wereld."

Huisfotograaf
Inmiddels is Wouter als huisfotograaf van Dumoulin’s team Giant Alpecin kind aan huis in de wielersport. Vanuit die positie krijgt hij de kans om heel dicht bij de sporters te komen. En dat is ook te zien in zijn expositie.

"Ik wil geen normale nieuwsfoto maken, maar ik ga op zoek naar het leven rondom de wielersport. En dat betekent vooral op de plek staan waar anderen niet zijn."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wielerfotograaf Roosenboom buiten levensgevaar
Limburgers genomineerd voor Zilveren Camera
Wielerfotograaf uit Eijsden kijkt terug op Tour de France 28-7-2015
Wielerfotograaf uit Eijsden zag de Tour van heel dichtbij
Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen