Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerfestival Cauberg coronaproof

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 10:18

Als eerste toertocht is het Wielerfestival Cauberg klaar voor een versie in coronatijd.

De organisatie van ‘Wielerfestival Cauberg’ garandeert zaterdag 5 september optimale veiligheidsvoorzieningen. "Dankzij uitgebreide maatregelen kan dit sportieve evenement in de anderhalve-meter-samenleving op een perfecte en verantwoorde wijze worden georganiseerd", aldus Roy Packbier, directeur van evenementenbureau The PEPr Company.

Coronatijdperk
"Tijdens Wielerfestival Cauberg zullen we bewijzen dat een fiets-event ook in het coronatijdperk op een veilige manier kan worden gehouden." Naast de wegtoertochten voegt de organisatie dit keer ook nog een Gravel Ride toe met twee routes over de gravelwegen in het Amstel Gold Race gebied. De organisatie van Wielerfestival Cauberg kiest voor een streng veiligheidsprotocol om optimaal voorbereid te zijn op het organiseren van deze toertochten en Gravel Rides in het coronatijdperk. Iedereen, zo benadrukt de organisatie, moet zich aanpassen aan 'het nieuwe normaal', ook de sport- en evenementenbranche.

Video: Wielerfestival Cauberg

Veiligheid
Met het oog op de veiligheid van deelnemers en bezoekers heeft de organisatie van Wielerfestival Cauberg een zogeheten 'Verantwoord Deelnemen-plan' opgesteld. De organisatie baseert zich daarbij op de richtlijnen van World Health Organization (WHO) en de adviezen zoals deze door NOC*NSF zijn opgesteld. NTFU Wielersportbond en KNWU hebben deze adviezen vertaald naar specifieke richtlijnen voor de wielersport, waarbij het protocol 'Verantwoord Sporten' het uitgangspunt is. Het document is gebaseerd op de huidige coronamaatregelen die - al naargelang geactualiseerd door het RIVM - kunnen worden op- of afgeschaald.

Buitenlucht
De anderhalvemeter-sportsamenleving begint voor Wielerfestival Cauberg al met het vooraf activeren van de community, het ophaalbeleid en het kiezen van de juiste looproutes op de verschillende locaties. Ook wordt vooraf nauwkeurig in kaart gebracht hoe de diverse balies, stands en muziekpodia ten opzichte van elkaar gepositioneerd worden. "Wij zijn ervan overtuigd het fietsevenement op 5 september voldoet aan alle op dit moment reeds geldende corona-maatregelen", zegt Pacbier.

De diverse fietsroutes zijn gesitueerd door heel Zuid-Limburg. Het gelimiteerd aantal deelnemers (maximaal zo'n 2.000) heeft op 5 september dus volop de ruimte in de volgens velen mooiste fietsregio van Nederland.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen