Overslaan en naar de inhoud gaan

'Wielerbaan toch naar Sportzone Sittard'

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 6:00

De overdekte wielerbaan komt op de Sportzone in Sittard en niet op de top van de Cauberg in Valkenburg.

Het overgrote deel van de marktpartijen geeft de voorkeur aan Sittard voor dit plan.

Doorontwikkeling
Dat schrijft althans het stadsbestuur van Sittard-Geleen in een brief aan raadslid Fred den Rooijen (Lokaal Belang). Het Sittardse raadslid stelde onlangs vragen nadat burgemeester van Valkenburg Martin Eurlings aan de Limburgse krant liet weten dat een consortium van bedrijven en organisaties de top van de Cauberg op het oog had voor een overdekte wielerbaan. Dit zou betekenen dat de doorontwikkeling van de Sportzone in Sittard averij zou oplopen.

Directeur KNWU verrast
B en W van Sittard-Geleen laten weten dat de provincie Limburg niet bij dit consortium betrokken is en dat ook de betrokkenheid van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) gerelativeerd dient te worden. "Naar aanleiding van de publicatie in de krant gaf de technisch directeur van de KNWU aan verrast te zijn", schrijven B en W.

"Weliswaar had burgemeester Eurlings hem vlak voor de publicatie gebeld met de vraag of de KNWU gebruik zou willen maken van een wielerhal, maar dat is toch iets heel anders dan ‘deelnemer’ zijn."

Handelswijze
Wethouder Noël Lebens (CDA) noemde de handelswijze van burgemeester Eurlings (het beschikbaar stellen van 50.000 euro voor verdere planontwikkeling) eerder al een ‘tactiek’ voor de onderhandelingen.

Chemelot Campus
Sittard-Geleen is ervan overtuigd de beste papieren te hebben voor de overdekte wielerbaan. Het stadsbestuur benadrukt dit met het gegeven dat de overgrote meerderheid van de marktpartijen heeft aangegeven dat de Sportzone, mede door de aanwezigheid van de Chemelot Campus, Zuyderland en regionale en internationale trainingscentra, de ideale locatie is.

Samenwerking
"Dat laat onverlet dat wij graag de samenwerking aangaan met Valkenburg. Daar waar de Sportzone de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot een wereldklasse test- en trainingscentrum, richt Valkenburg zich op toerisme. Die twee werelden kunnen prima met elkaar samengaan." Hoe Sittard-Geleen deze mogelijke samenwerking met Valkenburg verder wil uitwerken, is vooralsnog niet bekend.

Lees ook: Wielerbaan: Sittard gaat concurrentie aan met Valkenburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wielerbaan in Haelen kost 1,7 miljoen
Wielerbaan: Sittard gaat concurrentie aan met Valkenburg
Nog geen uitsluitsel overdekte wielerbaan
Mosprobleem wielerbaan Geleen opgelost; fietsen mag weer
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen