Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerbaan: Sittard gaat concurrentie aan met Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 17:35

De gemeente Sittard-Geleen legt zich niet neer bij de bouw van een indoor wielerbaan op de Cauberg in Valkenburg.

Plannen voor zo'n Technodrome in Valkenburg lekten donderdagochtend uit via de Limburgse kranten. Wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen wil een wielerbaan in de Sportzone hebben, in Sittard.

Afwachten
"Ik kan niemand verbieden om plannen te hebben," zegt Lebens. "Wij zijn ongeveer met dezelfde partijen in gesprek. Laten we de uitkomst mooi afwachten."

De gemeente Valkenburg aan de Geul steunt het plan van een aantal bedrijven en instellingen om het Technodrome boven op de Cauberg te bouwen, met daarin onder andere een overdekte wielerbaan. Valkenburg wil 50.000 euro betalen om de plannen verder te ontwikkelen en onderzoeken.

Lees ook: Plan voor wielerhal op top van de Cauberg

Korte termijn
Wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen zegt tegen L1 dat zijn gemeente ook verder gaat met de plannen voor een wielertempel in de Sportzone in Sittard. "Ik kan op korte termijn daar concrete zaken over melden," besluit Lebens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog geen uitsluitsel overdekte wielerbaan
Wielerbaan in Haelen kost 1,7 miljoen
'Wielerbaan toch naar Sportzone Sittard'
Mosprobleem wielerbaan Geleen opgelost; fietsen mag weer
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen