Overslaan en naar de inhoud gaan

Wielerarts verwacht weinig positieve coronatesten in Tour

Geplaatst opzondag 6 september 2020 - 20:34

De Limburgse wielerarts Chris Jansen verwacht weinig positieve coronatesten op de eerste rustdag van de Tour de France.

Jansen deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Venray.

Coronatesten
Alle renners, ploegleiders en begeleiders in de Tour de France worden rondom de twee rustdagen in de Ronde van Frankrijk getest op het coronavirus. Jansen verwacht niet heel veel positieve testen. "De kans is niet zo heel groot op een positieve test. Ik heb het ook nog niet meegemaakt. Er zijn natuurlijk wel wat positieve coronatesten geweest, zoals bij het NK." Een eerste positieve test hoeft nog niet te betekenen dat een renner of een staflid naar huis gaat. "Als er een positieve test is, komt er altijd een dag later een tweede test. Als een renner echt een corona-infectie heeft, is die test 24 uur later altijd meer positief dan de eerste."

Jumbo-Visma
In Tour de L1mbourg ging het ook over het weekend van Jumbo-Visma. Zaterdag reed de ploeg lang op kop, maar zonder resultaat. Zondag lukte het Jumbo-Visma wel om een slag te slaan. Primoz Roglic werd tweede in de etappe en veroverde de gele trui. Ook Peter Winnen, die derde werd in de Tour van 1981, vond dat Jumbo-Visma zaterdag een opmerkelijke manier van rijden had: "Ik had ook verwacht dat ze het hele klassement aan gort ging rijden. Ze reden alleen zichzelf in de vernieling."

Contractverlenging
Sabrina Stultiens was ook te gast in Venray, De Limburgse maakte bekend dat ze haar contract bij Team CCC gaat verlengen en dat ze binnenkort actief is in haar eigen provincie.

Lees ook: Sabrina Stultiens verlengt contract bij CCC

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen