Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiel Verheesen winnaar Jean Nelissen Award

Geplaatst opmaandag 22 november 2021 - 21:15

Sportjournalist Wiel Verheesen uit Heerlen is de winnaar geworden van de Jean Nelissen Award. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens het Limburgs Wielergala.

De prijs is een eerbetoon aan de sportjournalist die in 2010 overleed. Nelissen was vooral bekend als chef sport en journalist bij dagblad De Limburger en zijn commentaar bij wielerwedstrijden.

Mart Smeets
Verheesen (82) werd gekozen door een zeskoppige jury: voorzitter en oud-politicus Dries van Agt, sportarts en initiatiefnemer Jos Benders, sportjournalist Mart Smeets, hoofdredacteur van NOS Sport Maarten Nooter, oud chef-sport van het Limburgs Dagblad Jos van Wersch én de neef van Jean Nelissen, Danny. In hun jurering letten zij met name op het verzorgen van integere verslaggeving, de band smeden met historie en de human interest kwaliteit. Volgens de jury aspecten die ook Jean Nelissen tot aan zijn dood kenmerkten.

Tour de France
Verheesen was in zijn carrière bij vele wielerwedstrijden aanwezig, waaronder 19 edities van de Tour de France. Daarnaast schreef hij meerdere wielerboeken en gaf hij zijn mening in columns.

Bennie Ceulen
Bij de uitreiking, die afgelopen woensdag al plaatsvond vanwege de ziekte van Verheesen, waren ook oud-collega's van het Limburgs Dagblad Bennie Ceulen en Harry Muré uitgenodigd. Daarnaast was ook oud-renner en oud-ploegleider Huub Harings aanwezig. De award is een massief bronzen borstbeeld van Jean Nelissen, ontworpen door de Maastrichtenaar Roland Deussen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen