Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiegman vertrekt: nieuwe bondscoach voor Oranjeleeuwinnen

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 14:22

Het Nederlands vrouwenelftal krijgt vanaf september 2021 een nieuwe bondscoach.

Huidig bondscoach Sarina Wiegman gaat dan aan de slag bij de Engelse voetbalsters, zo is vrijdag bekendgemaakt. Wie haar opvolgt, is nog niet bekend.

Tot Tokio
De Oranjeleeuwinnen, met vaste waardes Lieke Martens uit Nieuw-Bergen en Dominique Janssen uit Horst, worden zodoende tot de Olympische Spelen in Tokio gecoacht door Wiegman. "Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook", zegt de directeur topvoetbal van de voetbalbond, Nico-Jan Hoogma.

EK en WK
Het contract van Wiegman bij de KNVB liep nog door tot het uitgestelde EK in 2022. Nederland is daar titelverdediger: in 2017 greep Oranje in eigen land onder leiding van Wiegman de Europese titel. Martens werd toen uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. Vorig jaar leidde Wiegman de Oranjeleeuwinnen naar de WK-finale in Frankrijk. De Verenigde Staten bleken toen in de finale te sterk (2-0).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen