Overslaan en naar de inhoud gaan

Wieërter Kwis razend populair: binnen minuutje uitverkocht

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 17:34

In Weert hebben ze geen bekende artiest nodig om iets binnen een minuut uitverkocht te krijgen. Zeker 1500 Weertenaren hadden zich binnen 43 seconden ingeschreven voor de Wieërter Kwis.

De inschrijving ging vrijdagmorgen open en dat veroorzaakte topdrukte. Er konden zich maximaal 100 teams van vijftien personen inschrijven.

Toch niet eenmalig
De Wieërter Kwis was bedoeld als een eenmalig evenement. "Iedereen was heel enthousiast", vertelt Mayke Breeuwer van de organisatie Ladies' Circle. "Toen konden mensen zich al aan het einde van de dag niet meer inschrijven." En dus kwam er een tweede editie en is het volgend jaar voor de derde keer.

Hulplijnen inschakelen
Het is overigens wel nog even wachten voordat het zover is. Op 16 maart is de kwis. Deelnemers, die in teams van vijftien personen meedoen, kunnen om 18:00 uur een vragenlijst ophalen met vragen en opdrachten. Ze mogen zelf een thuishonk kiezen. De vragen gaan over uiteenlopende onderwerpen. De teams mogen daarnaast hulplijnen inschakelen. Het enige waar ze voor moeten zorgen, is dat alles om klokslag 23:00 uur is ingeleverd.

Het team dat wint krijgt een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen