Overslaan en naar de inhoud gaan

Wieërter Kwis razend populair: binnen minuutje uitverkocht

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 17:34

In Weert hebben ze geen bekende artiest nodig om iets binnen een minuut uitverkocht te krijgen. Zeker 1500 Weertenaren hadden zich binnen 43 seconden ingeschreven voor de Wieërter Kwis.

De inschrijving ging vrijdagmorgen open en dat veroorzaakte topdrukte. Er konden zich maximaal 100 teams van vijftien personen inschrijven.

Toch niet eenmalig
De Wieërter Kwis was bedoeld als een eenmalig evenement. "Iedereen was heel enthousiast", vertelt Mayke Breeuwer van de organisatie Ladies' Circle. "Toen konden mensen zich al aan het einde van de dag niet meer inschrijven." En dus kwam er een tweede editie en is het volgend jaar voor de derde keer.

Hulplijnen inschakelen
Het is overigens wel nog even wachten voordat het zover is. Op 16 maart is de kwis. Deelnemers, die in teams van vijftien personen meedoen, kunnen om 18:00 uur een vragenlijst ophalen met vragen en opdrachten. Ze mogen zelf een thuishonk kiezen. De vragen gaan over uiteenlopende onderwerpen. De teams mogen daarnaast hulplijnen inschakelen. Het enige waar ze voor moeten zorgen, is dat alles om klokslag 23:00 uur is ingeleverd.

Het team dat wint krijgt een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen