Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiebes wint nationale titel op NK in Ede

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 20:29

Lorena Wiebes heeft de titel bij het NK wielrennen in Ede op haar naam geschreven. De renster van Parkhotel Valkenburg was een van de favorieten en maakte de verwachtingen waar.

Wiebes won de sprint voor Marianne Vos en Amy Pieters. Eerder in de week had de 20-jarige Wiebes al de wegwedstrijd gewonnen op de Europese Spelen in Minsk.

Aansluiting
Op het overwegend vlakke parcours kreeg een groep - met Floortje Mackaaij, Ellen van Dijk en Chantal Blaak (titel in 2017 en 2018) - op 11 km gezelschap van de latere winnares Wiebes, Vos (derde in de AGR dit jaar), Pieters en Van der Breggen (Boels Dolmans Team), Brand en Van Vleuten.

Aanvalsdrift
In de slotkilometers volgden de aanvallen elkaar in hoog tempo op. Lucinda Brand plaatste een aanval op 5 kilometer van de streep en leek te gaan profiteren van de afwachtende houding van de concurrenten. Maar Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk rekenden Brand met zicht op de finish in. Daarna maakte Wiebes de strijd om het Nederlands kampioenschap af met overmacht.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen