Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiebes wil stoppen: conflict met Limburgse wielerploeg

Geplaatst opzaterdag 28 december 2019 - 19:47

De kans is groot dat wielrenster Lorena Wiebes het komende half jaar niet meer fietst. Ze heeft een conflict met haar huidige ploeg Parkhotel Valkenburg en wil niet meer voor de ploeg rijden.

Dat zegt de Nederlands kampioene op de weg en aanvoerster van de wereldranglijst tegen de NOS.

Aan contract houden
Wiebes heeft een doorlopend contract bij de relatief kleine wielerploeg uit Limburg, maar de renster wil graag de stap maken naar een grotere ploeg. Parkhotel Valkenburg wil Wiebes aan haar contract houden. "Ik wil graag een stap hogerop en er zijn ook gesprekken geweest met Parkhotel. Dat heeft zo lang geduurd dat de band met het management van de ploeg zodanig is verbroken dat ik niet meer voor die ploeg wil rijden", aldus de 20-jarige Wiebes, die vorige maand tot wielertalent van het jaar werd uitgeroepen.

Kickboksen
Wiebes zou graag voor half januari willen tekenen bij een andere ploeg, maar lukt dat niet, dan zal ze tot juni moeten wachten om van ploeg te kunnen veranderen. "Ik hoop voor 1 januari duidelijkheid te hebben, maar als dat niet zo is, dan is de kans groot dat ik straks niet meer fiets, omdat ik niet meer voor Parkhotel wil rijden. Misschien ga ik wel kickboksen dan. Dat vind ik ook leuk."

Succesvol jaar
Wiebes beleefde een buitengewoon succesvol jaar met vijftien overwinningen. Daardoor sloot ze het jaar zelfs af als leidster van de wereldranglijst, nog voor Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. De Mijdrechtse werd onder meer Nederlands kampioene op de weg, pakte goud op de Europese Spelen en won eendaagse koersen als Deinze-Nokere, de Prudential RideLondon Classique en twee etappes in de Boels Ladies Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen