Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiebes: kabinet wil Nedcar helpen met zoektocht nieuwe klant

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2020 - 14:11

Het kabinet wil VDL Nedcar helpen met het zoeken van een nieuwe klant, nu BMW heeft aangegeven vanaf 2023 te stoppen met de productie van auto's in de Limburgse autofabriek.

Dat zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken. Het besluit van het Duitse bedrijf is 'een harde klap' voor de werknemers en 'een tegenslag voor de regionale economie'.

Lees ook: Vakbond over Nedcar: 'Komt hard binnen'

Nieuwe klant van levensbelang
De zoektocht naar een nieuwe opdrachtgever had VDL Nedcar al eerder ingezet, om minder afhankelijk te worden van BMW. Nu een nieuwe klant van levensbelang is geworden voor de onderneming, biedt het kabinet aan investeringsagentschap Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in te zetten, evenals ambassades en consulaten. Het is belangrijk 'de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Born en de regio langjarig zeker te stellen'.

Lees ook: Enorme klap voor Nedcar: BMW stopt productie in 2023

Kamer op de hoogte
Wiebes blijft contact houden met het bedrijf in deze onzekere tijd. Ook de Kamer zal hiervan op de hoogte blijven, aldus de minister. Door het besluit van BMW om geen nieuw contract toe te wijzen aan VDL Nedcar staan bijna 5.000 banen op de tocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen