Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 15:30

In het grootste loverboyproces ooit staan 29 verdachten terecht voor seks met een minderjarig meisje. Wie zijn deze mannen? Een overzicht, dat elke procesdag wordt aangevuld.

Verdachte 1: Is 23 en woont nog thuis
Hij is 23 jaar, vrijgezel en woont nog thuis. Volgens deze klant was het 16-jarige meisje niet erg actief tijdens de seks. Hij dacht overigens dat ze 18 was. De strafeis valt lager uit dan bij de rest omdat het Openbaar Ministerie (OM) van deze verdachte niet de levenswijsheid verwacht die de oudere verdachten wel zouden moeten hebben.

Eis: zes maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 2: 'Ik heb ook kinderen'
De tweede verdachte is 41 jaar. Hij was verbaasd over de aanwezigheid van loverboy Armin A. in de hotelkamer. Bij de politie betuigt hij spijt, vooral richting het meisje: "Ik heb ook kinderen."

Eis: acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 3: Had haar opa kunnen zijn
Verdachte drie is 53 jaar. Hij had volgens het OM de opa kunnen zijn van het meisje. De officier van justitie vindt dat bij deze man de alarmbellen hadden moeten gaan rinkelen, want de verdachte viel op dat ‘Kimberly’ stil was en het verdiende geld wegbracht.

Eis: tien maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 4: Dacht dat het meisje 20 was
De vierde seksklant is 38 jaar, hij dacht dat het meisje twintig was.

Eis: tien maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 5: 'Blowjob zonder condoom'
Verdachte nummer vijf is 48 jaar. Hij wilde een 'blowjob zonder condoom'. Dat laatste aspect wordt hem vooral aangerekend door het OM: "Iedereen weet dat dat gezondheidsrisico’s oplevert." De verdachte zegt dat hem het meisje en de setting niet aanstonden en dat hij daarom vertrok. Toch stuurde hij nadien een sms'je met de tekst: 'Was lekkere blowjob'. Met een smiley. De reactie van de man: "Dat was sarcastisch bedoeld."

Eis: één jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 240 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel. Zijn verzoek voor een blowjob zonder condoom zorgde voor een zwaardere straf.

Verdachte 6: Wordt 'de fotograaf' genoemd
Deze 49-jarige verdachte wordt 'de fotograaf' genoemd. Hij is getrouwd en heeft kinderen. Hij beweert dat zijn telefoon gehackt is, maar de politie heeft geen malware op zijn toestel kunnen vinden. Wel werd een verwijderd contact aangetroffen: de werktelefoon van 'Kimberly'. Hij beweert dat hij enkel de hotelkamer binnenging om te vragen zijn telefoonnummer te verwijderen. Maar eenmaal binnen, zouden het meisje en haar loverboy hem seks aan hebben geboden. 'Dat moet dan maar, en dan ben ik weg', dacht de verdachte toen. 'De fotograaf' is een frequent bezoeker van prostituees.

Eis: één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: vijf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Zijn functie in het onderwijs zorgde voor een zwaardere straf.

ANP
Foto: ANP/ Marcel van Hoorn

Verdachte 7: Heeft zijn ontslag gekregen
De 33-jarige verdachte werkte in de jeugdzorg, onder meer met slachtoffers van loverboys. Inmiddels is de man ontslagen. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, zou hij ook nooit meer enig beroep in de jeugdzorg mogen uitoefenen. Ook privé zit het tegen, zijn vriendin zou namelijk tijdelijk ergens anders wonen.

Eis: één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf én een beroepsverbod voor het uitoefenen van enig beroep in de jeugdzorg.
Vonnis: zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij krijgt geen beroepsverbod.

Verdachte 8: Heeft zelfmoord overwogen
De achtste verdachte is 46 jaar oud en is twintig jaar getrouwd. Hij heeft twee kinderen en is in behandeling bij een psychiater. Deze man overwoog een einde aan zijn leven te maken.

Eis: vijf maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 120 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 9: Is 21 en woont nog thuis
De volgende verdachte is pas 21 jaar oud. De jongeman woont nog thuis.

Eis: zes maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 10: Heeft een onwetende partner
Ook deze 33-jarige verdachte woont nog thuis. Zijn vorige relatie strandde door de affaire. De man heeft een nieuwe partner, maar die weet nog niet dat hij verdachte is in de Valkenburgse zedenzaak.

Eis: zes maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 11: 'Wat heeft het allemaal voor zin?'
Met verdachte nummer elf gaat het zeer slecht. De 28-jarige man denkt er over na om een einde aan zijn leven te maken: "Wat heeft het allemaal voor zin?" De man was onder behandeling van een psycholoog.

Eis: acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Verdachte 12: Zit in een depressie
Deze 40-jarige verdachte is getrouwd en heeft twee kinderen. Psychisch is hij zeer belast door het gebeuren. Momenteel zit hij in een depressie.

Eis: acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: 180 uur taakstraf en één dag onvoorwaardelijk cel.

Foto: iStock

Verdachte 13: Betaalde 100 euro voor massage
De volgende verdachte is een man van 45 jaar. Hij gaf eerst aan een braderie in Valkenburg bezocht te hebben, later verklaarde hij alleen 'gekletst' te hebben met het meisje, uiteindelijk gaf hij toe dat er sprake was van een erotische massage en aftrekken. Kosten: 100 euro. Het OM verwijt de man de aanvankelijke leugens en het niet meewerken aan het reclasseringsrapport. De verdachte vreest voor veroordeling omdat hij dan zijn baan verliest.

Eis: zes maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 150 uur taakstraf.

Verdachte 14: Gespot door observanten
Verdachte nummer veertien is één van de drie mannen die de politie op de dag van de observatie het hotel binnen zag gaan. Deze 44-jarige man is naar eigen zeggen alleen afgetrokken, maar het OM vermoedt dat er meer is gebeurd omdat er een condoom met zijn DNA-materiaal is aangetroffen. Hard maken kan het OM dat echter niet. Volgens zijn advocaat gaat het slecht met de verdachte. Zij zou dagelijks met de zaak bezig zijn.

Eis: vijf maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 120 uren taakstraf.

Verdachte 15: Bezoekt vaker prostituees
Deze 40-jarige verdachte bezoekt vaker prostituees in Limburg. Een keer of 6 á 7 per jaar. De man zag de advertentie en reageerde. Het meisje vertelde volgens de verdachte dat ze geld nodig had voor inrichting van een nieuw huis. Ze leek 21 en praatte als iemand die heel zeker wist waarmee ze bezig was. Volgens de verdachte klopte alles. "Ik had 'geen enkel idee dat er iets niet in de haak was." Volgens de man liegen prostiuees wel vaker over hun leeftijd, maar wordt er altijd 'omlaag gelogen'. Iemand die schrijft 25 te zijn is vaak ruim boven de 30.

De man heeft seks gehad met meisje en 50 euro betaald. Hij is alleenstaand en heeft niemand verteld over zaak. De man denkt in toekomst geen prostituees meer te bezoeken. Mocht dat toch gebeuren, vraagt hij voortaan wel naar een ID. De verdachte wil het meisje zijn excuses aanbieden. Hij is inmiddels 11 kilo afgevallen. Niet vanwege de mogelijke vervolging, maar vanwege de pijn die hij slachtoffer gedaan heeft.

Eis: acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk. Het OM wilde eerst tien maanden eisen, waarvan vier voorwaardelijk. Door op te komen dagen, heeft de verdachte 'verantwoordelijkheid genomen' en dat verdient een lagere strafeis volgens het OM.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 120 uren taakstraf.

Verdachte 16: Bezocht veel sekssites
Deze 21-jarige man bezocht veel sekssites, omdat hij van plan was om zelf zo'n site te beginnen. Hij heeft een afspraak gemaakt met 'Kimberly' omdat zijn vrienden ook wel eens prostituees bezoeken. De verdachte zat even aan haar borsten en liet zich aftrekken. Zijn sperma is gevonden in een condoom. Pas nadat de verdachte met dit bewijs werd geconfronteerd, ging hij praten. Nu heeft de jonge ondernemer slapeloze nachten en vraagt zich af hoe het nu verder moet met zijn bedrijfje. Hij woont nog bij zijn ouders, met wie hij naar eigen zeggen geen goede band heeft. De rechter noemde zijn verklaringen 'ongeloofwaardig'.

Eis: zes maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 150 uren taakstraf.

Foto: Thinkstock

Verdachte 17: Vertelt een 'lulverhaal'
De 17e verdachte is een man van 25 jaar en is gedwongen in rechtbank aanwezig. Hij zou orale, vaginale en anale seks met meisje hebben gehad. Al ontkent hij dat zelf. De man vertelde in eerste instantie dat twee mannen hem dwongen seks te hebben met het meisje, maar beweert nu dat hij dit verhaal vertelde omdat hij bang werd van de grote media-aandacht. De verdachte zegt Kimberly nog nooit te hebben gezien. De officier noemt dit een 'lulverhaal' en geeft aan dat er al heel veel bijzondere verklaringen afgelegd zijn in zaak, maar dat deze de kroon spant.

Eis: één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. 'Heeft niet aantoonbaar gelogen op de zitting.'

Verdachte 18: Heeft vriendin ingelicht
De volgende verdachte is 22 en erg gelukkig met zijn huidige relatie. Zijn vriendin is op de hoogte. Hij vreest zijn baan kwijt te raken door de zaak. De man beweert in Valkenburg te zijn geweest, maar ontkent seks te hebben gehad met het meisje. Hij bezocht in het verleden wel al eens een prostituee.

Eis: één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 120 uur taakstraf.

Verdachte 19: Wilde een vluggertje
Deze 56-jarige verdachte is al lang getrouwd en gelukkig. Hij wilde een vluggertje voor 50 euro, maar had naar eigen zeggen geen seks met meisje omdat zijn penis niet stijf werd. Hij trok zich vervolgens zelf af en kwam over meisje klaar. De man stelde zijn verklaring later bij en gaf toen aan dat het meisje hem had afgetrokken. Hij heeft een eigen bedrijf en vreest de zaak te moeten sluiten. De man was er van overtuigd dat slachtoffer meerderjarig was.

Eis: vijf maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk.
Vonnis: een dag onvoorwaardelijk cel en 120 uur taakstraf.

Verdachte 20: Viel voor haar leeftijd
Verdachte nummer twintig is twaalf jaar getrouwd en heeft twee zoontjes. Zijn vrouw is er kapot van en de man vreest voor zijn huwelijk. De 39-jarige man dacht dat Kimberly 18 was en vond de leeftijd van het meisje belangrijk, omdat er volgens hem dan niet al honderden mannen overheen zijn gegaan. Hij is twee keer in Valkenburg geweest. De eerste keer had hij geen seks, de tweede keer wel.

Eis: één jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: vijf maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.

Verdachte 21: Wilde een keer wat anders
De volgende verdachte is 43 jaar. Hij smste dat hij 'ook wel eens wat anders wilde'. De man ging vervolgens langs in Valkenburg voor een erotische massage met hoogtepunt. Hij is getrouwd en heeft een kind. Zijn vrouw weet van niks.

Eis: vijf maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 120 uur taakstraf.

Verdachte 22: Bezocht haar drie keer
Deze verdachte is een man van 22. Hij had drie keer seks met het meisje. De man zocht betaalde seks met een vrouw van zijn eigen leeftijd. Hij was vooral gericht op seks en controleerde daarom niet de echte leeftijd van de prostituee. Ook geloofde de verdachte dat Kimberly 18 was. De verdachte heeft zijn verhaal eerlijk opgebiecht bij de politie, maar maakt zich wel zorgen over zijn toekomst. Hij is daarom tijdelijk gestopt met zijn opleiding en staat op de wachtlijst bij een psycholoog.

Eis: acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 240 uur taakstraf.

Foto: ANP

Verdachte 23: Is een 'politieagent'
Door het koude, kille contact dacht deze 46-jarige verdachte dat het meisje misschien wel gebrainwashed was. De man grapte dat hij een politieagent was, naast zijn eigenlijke beroep in de bouw. Het Openbaar Ministerie tilt daar zwaar aan, want 'zelfs voor de politie blijkt dit meisje niet veilig'. Loverboy Armin zei dat ze 19 was. De man heeft het bezoek thuis opgebiecht en gaat nu naar een psycholoog. Graag had hij zijn excuses op zitting aangeboden, maar door de massaal aanwezige media durfde hij dat niet.

Eis: één jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en een taakstraf van 210 uren.

Verdachte 24: Wilde graag aanwezig zijn
De volgende verdachte is een 30-jarige man. Hij is niet aanwezig omdat hij herstelt van een ontsteking als gevolg van een blindedarmoperatie. Hij wilde graag bij de zitting zijn om te bekennen. Eerder ontkende hij zijn betrokkenheid, daarom wordt de zaak aangehouden.

Eis: volgt nog. Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel.

Verdachte 25: Beroept zich op zwijgrecht
Verdachte nummer 25 is was verplicht om te komen opdagen. De 47-jarige man beroept zich op zijn zwijgrecht. Hij heeft een eigen bedrijf, is getrouwd en heeft kinderen. Niemand weet dat hij zich moet melden bij de rechtbank. Hij zegt het triest te vinden voor het meisje.

Eis: één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 150 uren taakstraf.

Verdachte 26: Is helemaal van de kaart
Deze 55-jarige verdachte is vrijwillig op zitting en barst direct in tranen uit. Het gaat niet goed met hem en hij is onder behandeling bij een psycholoog. Het ging al eerder slecht: zijn jeugd was traumatisch. De afspraak met 'Kimberly' was zijn eerste ervaring met een prostituee. De man was impotent en dacht dat een bezoek aan het meisje zijn erectieproblemen zouden verhelpen. Hij heeft het aan zijn partner verteld. Omdat hij helemaal van de kaart is, besluit de rechtbank meteen uitspraak te doen.

Eis: één jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk en reclasseringsbegeleiding.
Uitspraak: vrijspraak.

Verdachte 27: Leeft voor zijn bedrijf
Tot slot een man van 35 jaar. De verdachte is verplicht komen opdagen. Hij leeft voor zijn eigen bedrijf en werd dan ook 'helemaal gek' toen hij hoorde dat het OM besloot hem te vervolgen. De man bezocht 'Kimberly' om de dagelijkse sleur ontvluchten. Hij reageerde op de 'casual look' van het 16-jarige meisje. Op de vraag van de klant of ze wel 18 was, zou 'Kimberly' geantwoord hebben dat ze dat net een week eerder was geworden. Hij heeft veel spijt en vindt 'dat meisjes van 16 andere dingen horen te doen'. De verdachte bezoekt al vijf jaar prostituees. Daarom is het volgens het OM vreemd dat hij Armin A. niet herkende als loverboy.

Eis: één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Vonnis: één dag onvoorwaardelijk cel en 180 uur taakstraf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.
Armin A. wordt niet onderzocht in Pieter Baan Centrum
Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen