Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zijn de nieuwe topmensen van DSM?

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 14:51

DSM krijgt vanaf volgend jaar twee nieuwe bestuursvoorzitters. Het duo Dimitri de Vreeze en Geraldine Matchett gaat in februari Feike Sijbesma opvolgen.

Maar wie zijn ze eigenlijk?

Dimitri de Vreeze
De 52-jarige De Vreeze is al bijna 30 jaar in dienst van DSM. Hij studeerde aan de universiteit van Groningen en Maastricht en is bedrijfseconoom.

Dimitri de Vreeze DSM
Foto: DSM

Hij begon bij DSM Fine Chemicals. Na verschillende functies te hebben gehad, stapte hij over naar het gebied van verkoopmanagement. Binnen DSM werkte hij onder andere in Italië en Zwitserland en maakte hij carrière bij de bedrijfstak Composite Resins.

Hij werd in september 2013 lid van de Raad van Bestuur en is op dit moment onder andere verantwoordelijk voor de activiteiten van DSM in Nederland en Azië.

Geraldine Matchett
Matchett is sinds vijf jaar de financiële topvrouw van DSM. Ze trad in 2014 toe tot de Raad van Bestuur. Matchett is 47 jaar oud en heeft een Zwitsers, Brits en Frans paspoort. Ze studeerde aan Reading University en aan Cambridge University in Groot-Brittannië.

Geraldine Matchett DSM
Foto: DSM

Ze heeft onder andere bij adviesbureau Deloitte in Zwitserland gewerkt en voor KPMG in Groot-Brittannië. Ook bekleedde ze verschillende functies bij het Zwitserse SGS Group. Hier was ze onder andere Senior Vice President en was ze verantwoordelijk voor de financiën van de dienstverlener.

Binnen DSM is zij als CFO momenteel verantwoordelijk voor financiën. Ze is ook verantwoordelijk voor de activiteiten van DSM in Afrika.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen