Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie gebruikt identiteit Ricardo om naaktfoto's te krijgen?

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 7:13

Ricardo Geeraets uit Panningen looft een beloning van 500 euro uit. Hij is namelijk op zoek naar de 'laffe dader' die zich online als hem voordoet en vervelende en seksueel getinte berichten stuurt.

Dat schrijft Geeraets op zijn Facebookpagina.

Datingsites
De 23-jarige Geeraets is er pas achter gekomen dat iemand foto's van hem gebruikt op datingsites, zoals Grindr. Sterker nog, diegene stelt zich zelfs voor als de Panningenaar.

Tweede keer
Volgens Geeraets is het niet de eerste keer dat iemand zijn identiteit misbruikt. "Dit is al de tweede keer in korte tijd dat iemand anders zich voordoet als mij met alle gevolgen van dien", zo schrijft hij.

Naaktfoto's
Geeraets vertelt in De Limburger dat hij dinsdag via Instagram werd benaderd door een man die met hem wilde afspreken. De man had zijn profiel op Grindr gezien en was zeer geïnteresseerd. Volgens de 23-jarige Panningenaar waren er ook naaktfoto's toegevoegd. Die waren niet van hem, maar van internet gehaald, zo zegt Geeraets. Het slachtoffer van de online identiteitsroof vermoedt dat de dader uit is op naakfoto's. "Wie weet hoe vaak berichten uit mijn naam zijn verstuurd", zegt hij tegen de krant.

Beloning
De politie kan vooralsnog weinig doen. Daarom neemt hij het heft in eigen hand en gaat hij actief op zoek naar de 'laffe dader'. Hij looft een beloning van 500 euro uit voor iemand die hem kan helpen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen