Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie is de grote kaboutervriend in Beek en omstreken?

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 20:27

Kinderen in Beek zijn niet meer te houden. Er heerst een ware kaboutergekte. Een mysterieus persoon die zich 'Pa Pinkelman' noemt, bouwt het ene na het andere kabouterhuisje in de omgeving.

Het is de zoveelste 'expeditie' door het park die juf Karin Frenken maakt samen met de kinderen van basisschool St. Martinus. Op zoek naar de kabouterhuisjes. Als je goed kijkt dan kun je er wel honderd vinden. Het zijn kleine gekleurde deurtjes die meestal op een boom zitten én natuurlijk toegang geven tot de woonkamer van de plaatselijke kabouters in Beek.

Pa Pinkelman
Ergens op een geheime plek worden de deurtjes gemaakt. De mysterieuze kaboutervriend noemt zich Pa Pinkelman: De Kaboutermakelaar. Via Facebook en een eigen website kun je de avonturen volgen. Ook zie je waar overal de huisjes zijn verstopt. Het leidt tot lange en gezonde wandelingen in coronatijd. Kinderen wandelen tot ze een ons wegen samen met de schooljuf of hun ouders.

Lees ook: Limburgs Landschap op zoek naar Banksy van Elsloo

Godfried Bomans
Pa Pinkelman is een stripfiguur van vlak na de Tweede Wereldoorlog. In de Volkskrant verscheen de strip vanaf 12 november 1945. De teksten werden geschreven door Godfried Bomans en Carol Voges maakte de tekeningen. Tot 1952 verscheen de strip in de krant.

Geheim
De 'nieuwe' Pa Pinkelman woont in Beek en dat is alles wat deze figuur er over kwijt wil: "Ik doe dit voor de lol en het moet geheim blijven wie ik ben, want dat is het leukste voor iedereen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen