Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie is de grote kaboutervriend in Beek en omstreken?

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 20:27

Kinderen in Beek zijn niet meer te houden. Er heerst een ware kaboutergekte. Een mysterieus persoon die zich 'Pa Pinkelman' noemt, bouwt het ene na het andere kabouterhuisje in de omgeving.

Het is de zoveelste 'expeditie' door het park die juf Karin Frenken maakt samen met de kinderen van basisschool St. Martinus. Op zoek naar de kabouterhuisjes. Als je goed kijkt dan kun je er wel honderd vinden. Het zijn kleine gekleurde deurtjes die meestal op een boom zitten én natuurlijk toegang geven tot de woonkamer van de plaatselijke kabouters in Beek.

Pa Pinkelman
Ergens op een geheime plek worden de deurtjes gemaakt. De mysterieuze kaboutervriend noemt zich Pa Pinkelman: De Kaboutermakelaar. Via Facebook en een eigen website kun je de avonturen volgen. Ook zie je waar overal de huisjes zijn verstopt. Het leidt tot lange en gezonde wandelingen in coronatijd. Kinderen wandelen tot ze een ons wegen samen met de schooljuf of hun ouders.

Lees ook: Limburgs Landschap op zoek naar Banksy van Elsloo

Godfried Bomans
Pa Pinkelman is een stripfiguur van vlak na de Tweede Wereldoorlog. In de Volkskrant verscheen de strip vanaf 12 november 1945. De teksten werden geschreven door Godfried Bomans en Carol Voges maakte de tekeningen. Tot 1952 verscheen de strip in de krant.

Geheim
De 'nieuwe' Pa Pinkelman woont in Beek en dat is alles wat deze figuur er over kwijt wil: "Ik doe dit voor de lol en het moet geheim blijven wie ik ben, want dat is het leukste voor iedereen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen