Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie is de grote kaboutervriend in Beek en omstreken?

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 20:27

Kinderen in Beek zijn niet meer te houden. Er heerst een ware kaboutergekte. Een mysterieus persoon die zich 'Pa Pinkelman' noemt, bouwt het ene na het andere kabouterhuisje in de omgeving.

Het is de zoveelste 'expeditie' door het park die juf Karin Frenken maakt samen met de kinderen van basisschool St. Martinus. Op zoek naar de kabouterhuisjes. Als je goed kijkt dan kun je er wel honderd vinden. Het zijn kleine gekleurde deurtjes die meestal op een boom zitten én natuurlijk toegang geven tot de woonkamer van de plaatselijke kabouters in Beek.

Pa Pinkelman
Ergens op een geheime plek worden de deurtjes gemaakt. De mysterieuze kaboutervriend noemt zich Pa Pinkelman: De Kaboutermakelaar. Via Facebook en een eigen website kun je de avonturen volgen. Ook zie je waar overal de huisjes zijn verstopt. Het leidt tot lange en gezonde wandelingen in coronatijd. Kinderen wandelen tot ze een ons wegen samen met de schooljuf of hun ouders.

Lees ook: Limburgs Landschap op zoek naar Banksy van Elsloo

Godfried Bomans
Pa Pinkelman is een stripfiguur van vlak na de Tweede Wereldoorlog. In de Volkskrant verscheen de strip vanaf 12 november 1945. De teksten werden geschreven door Godfried Bomans en Carol Voges maakte de tekeningen. Tot 1952 verscheen de strip in de krant.

Geheim
De 'nieuwe' Pa Pinkelman woont in Beek en dat is alles wat deze figuur er over kwijt wil: "Ik doe dit voor de lol en het moet geheim blijven wie ik ben, want dat is het leukste voor iedereen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen