Overslaan en naar de inhoud gaan

Wever vreest voor carnavalsseizoen: 'Wordt weer moeilijk'

Geplaatst opmaandag 8 november 2021 - 10:50

Burgemeester Roel Wever van Heerlen kijkt met 'angst en vrezen' naar het komende vastelaovesseizoen.

"Als we het niet onder controle krijgen, wordt het weer verschrikkelijk moeilijk", zegt de burgemeester op L1 Radio.

Alarmerend
Wever heeft zondagavond de knoop doorgehakt om Aod òp Nuj op het Van Grunsvenplein te cancelen. Na een noodkreet van de Limburgse ziekenhuizen kon hij naar eigen zeggen geen andere beslissing nemen. "Het water staat ze aan de lippen en er komt een opnamestop. De boodschap was zeer alarmerend", zegt hij.

Lees ook: Toch streep door Aod òp Nuj na noodkreet ziekenhuizen

Vaccinatiegraad
Volgens Wever is vaccineren de oplossing. "De enige manier om dit virus te bestrijden is dat we naar een vaccinatiegraad van 100 procent gaan", zegt hij. "Dat is hartstikke lastig in dit land natuurlijk. In mijn gemeente ligt de vaccinatiegraad zelfs 10 procent lager dan het landelijke gemiddelde (84,1 procent, red.). Maar mensen doe dit je medeburgers niet aan."

Carnaval
Dat is ook de voornaamste reden dat Wever de carnavalsperiode somber inziet. "Ik kijk met angst en vrezen naar het komende carnavalsseizoen. We moeten iets doen. De ziekenhuizen zitten op hetzelfde niveau als kerst vorig jaar, en toen zaten we in lockdown."

Brunssum
In navolging van Heerlen en Kerkrade zet ook Brunssum een streep door het carnavalsevenement op 11 november.

Lees ook: Ook Brunssum zet streep door aftrap vastelaovend

Noord- en Midden-Limburg
Donderdag besloten de burgemeesters in Noord- en Midden-Limburg al de grote carnavalsevenementen te schrappen vanwege de oplopende coronacijfers. Daarmee werd onder meer een streep gezet door de 11devande11de in Roermond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen