Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouders Gennep: 'Burgemeester schond afspraak'

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 16:20

De drie wethouders van Gennep vinden dat voormalig burgemeester Peter de Koning zich niet aan de afspraak heeft gehouden rond zijn vertrek en die dus heeft geschonden.

Begin juli liet De Koning aan het einde van een vergadering van de gemeenteraad weten dat hij in september opstapte.

Eenzijdig beeld
In een gezamenlijke verklaring zeggen de wethouders Janine van Hulsteijn (VVD), Peter Lucassen (SP) en Rob Peperzak (CDA) dat met De Koning schriftelijk is afgesproken hierover niet naar buiten te treden. Recent gaf De Koning toch een aantal interviews. “Daarin wordt een eenzijdig beeld geschetst, gebaseerd op zijn interpretatie van de werkelijkheid. Alsof er niets aan de hand was. Wij nemen daar uitdrukkelijk afstand van”, aldus de drie wethouders.

Schade
Zij stellen het te betreuren dat door deze beeldvorming de gemeente en iedereen die zich hiervoor inzet schade hebben opgelopen. Toch willen de drie wethouders geen verdere openheid van zaken geven, omdat dat zo zou zijn afgesproken. “Hoe moeilijk ons dat ook valt.”

Lees ook: Vruchteloze bemiddelingspoging van Bovens in Gennep

Verhouding
De drie stapten in juni naar de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, omdat ze niet verder wilden met De Koning. In het gezamenlijke persbericht noemen zij dat geen gemakkelijke stap. “Hier is een proces aan vooraf gegaan, waarin de verhoudingen binnen het college steeds meer onder druk kwamen te staan”, schrijven de drie wethouders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen