Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wethouder: 'Zwarte dag voor werkgelegenheid Heerlen'

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 17:26

De Heerlense wethouder Martin de Beer (Economie) is geschrokken van het bericht dat zorgverzekeraar VGZ in 2019 wil vertrekken uit Heerlen.

De Beer noemt het 'een zwarte dag voor de werkgelegenheid in Heerlen.'

Smart services
"De gemeente heeft flink geïnvesteerd in smart services. De wisselwerking tussen de grotere bedrijven is van grote waarde", vertelt de wethouder. "Het callcentrum van VGZ hoort daar zeker bij", zegt De Beer.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Andere locatie
Door het vertrek van VGZ uit Heerlen staan ruim 300 banen op de tocht. De wethouder probeert na het weekend in contact te komen met de zorgverzekeraar. Hij wil in gesprek over een mogelijke andere locatie om de werkgelegenheid in de stad te behouden.

Lees ook: 'Bonden niet geïnformeerd over sluiting VGZ Heerlen'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen