Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder wil gedenkteken Amstel Gold Race in Meerssen

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 15:59

"Meerssen moet trots zijn op zijn wielergeschiedenis."

Om die ambitie te onderstrepen wil wethouder Luc Volders een gedenkteken plaatsen op de plek waar 24 jaar lang de finish was van de Amstel Gold Race. "En liefst van Jan Raas."

Jan Raas
Op de finish in Rothem eindigde Jan Raas vijf keer als eerste in Nederlands enige wielerklassieker. Daarmee is Raas nog altijd recordhouder.

Eerste finishplaats
Meerssen was de allereerste finishplek van de Amstel Gold Race in 1966 en fungeerde een kwart eeuw lang als aankomstlocatie. Daarnaast organiseerden Meerssen en Geulle vele Nederlandse kampioenschappen. Peter Winnen won de nationale titel in Meerssen in 1990.

Vergeten
"Maar niemand weet dat meer", zegt Volders. "Op deze finishplek 'Tussen de Bruggen' viel Gerrie Knetemann huilend in de armen van Mart Smeets. Bernard Hinault won hier de Gold Race. Jan Raas hield zijn persconferenties in de woonkamer van Dora Mullenders bij het spoor. Dat moeten we koesteren. En daarom moet hier, op de finishplek, een herdenkingsteken komen. Zoals ze dat in Gulpen-Wittem of Valkenburg ook hebben."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen