Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Venlo weg om achterhouden informatie

Geplaatst opwoensdag 5 oktober 2016 - 11:59

Henk Brauer stopt per direct als wethouder in Venlo. Reden daarvoor is het achterhouden van cruciale info bij de problemen met de parkeergarages in de stad.

Brauer werd al in 2014 ingelicht over de slechte staat van parkeergarage De Roermondsepoort. Een extern bureau liet toen weten dat als er niet snel ingegrepen werd er 'een zeer groot probleem voor de veiligheid en gezondheid' zou ontstaan.

Zware schade
Het bureau adviseerde verder om binnen zes maanden tot een besluit over de parkeergarage te komen en de Roermondsepoort tot die tijd zeker twee keer per maand te controleren. Maar zelfs met die maatregelen was er volgens het bureau geen garantie dat 'zware letselschade of materiële schade' voorkomen kon worden.

Grote fout
De wethouder gaf nadat die mededeling hem destijds bereikte nog wel opdracht tot een uitgebreid rapport, maar dat rapport bereikte nooit het college. Brauer erkent dat hij daarmee een grote fout heeft gemaakt en stapt daarom nu op.

Garages
Parkeergarage de Roermondsepoort werd vrijdag plotseling gesloten omdat de veiligheid in het geding was. Acht maanden geleden gebeurde hetzelfde al met parkeergarage het Arsenaal.

Sluiting
Het college in Venlo laat weten dat wanneer de rapporten wel op het juiste moment op tafel waren gekomen, de sluiting en sloop van parkeergarage de Roermondsepoort dan al veel eerder aan de orde was gekomen. Nu is er te weinig oog geweest voor de veiligheid en gezondheid van de gebruikers van de garages.

Brauer noemt zijn besluit weloverwogen, maar benadrukt dat hij het 'met pijn in zijn hart' genomen heeft.

Lees ook: 'Bij elke bui lekte 't als een gieter'

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen