Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Venlo weg om achterhouden informatie

Geplaatst opwoensdag 5 oktober 2016 - 11:59

Henk Brauer stopt per direct als wethouder in Venlo. Reden daarvoor is het achterhouden van cruciale info bij de problemen met de parkeergarages in de stad.

Brauer werd al in 2014 ingelicht over de slechte staat van parkeergarage De Roermondsepoort. Een extern bureau liet toen weten dat als er niet snel ingegrepen werd er 'een zeer groot probleem voor de veiligheid en gezondheid' zou ontstaan.

Zware schade
Het bureau adviseerde verder om binnen zes maanden tot een besluit over de parkeergarage te komen en de Roermondsepoort tot die tijd zeker twee keer per maand te controleren. Maar zelfs met die maatregelen was er volgens het bureau geen garantie dat 'zware letselschade of materiële schade' voorkomen kon worden.

Grote fout
De wethouder gaf nadat die mededeling hem destijds bereikte nog wel opdracht tot een uitgebreid rapport, maar dat rapport bereikte nooit het college. Brauer erkent dat hij daarmee een grote fout heeft gemaakt en stapt daarom nu op.

Garages
Parkeergarage de Roermondsepoort werd vrijdag plotseling gesloten omdat de veiligheid in het geding was. Acht maanden geleden gebeurde hetzelfde al met parkeergarage het Arsenaal.

Sluiting
Het college in Venlo laat weten dat wanneer de rapporten wel op het juiste moment op tafel waren gekomen, de sluiting en sloop van parkeergarage de Roermondsepoort dan al veel eerder aan de orde was gekomen. Nu is er te weinig oog geweest voor de veiligheid en gezondheid van de gebruikers van de garages.

Brauer noemt zijn besluit weloverwogen, maar benadrukt dat hij het 'met pijn in zijn hart' genomen heeft.

Lees ook: 'Bij elke bui lekte 't als een gieter'

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen