Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Venlo heeft corona, burgemeester ziek thuis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 15:11

De Venlose wethouder Sjors Peeters (50PLUS) ligt met corona in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo. Peeters ligt aan de beademing en wordt in coma gehouden.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo zit thuis. "Met een kleine verkoudheid, geen coronaverschijnselen", zegt hij zelf.

Privacy
De gemeente Venlo doet uit privacyoverwegingen geen mededelingen over de ziekte van wethouder Peeters. Diverse betrouwbare bronnen bevestigen onafhankelijk van elkaar dat hij in het ziekenhuis ligt met corona. De wethouder heeft als portefeuille Leefbaarheid, Ouderenzaken, Wonen en Werken.

Taken verdeeld
Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat de gemeente "geen enkele uitspraak doet over de gezondheidstoestand van de wethouder. Dat is privé. Mocht het zo zijn dat een bestuurder zijn taken niet kan uitvoeren, dan worden deze zaken verdeeld over de andere wethouders".

Bijeenkomsten
De wethouder was twee weken geleden, kort voor invoering van de eerste beperkende maatregelen door het kabinet, nog bij diverse bijeenkomsten. Kort daarna werd hij ziek. Sinds vorige week ligt hij in het VieCuri-ziekenhuis. Burgemeester Scholten wil eveneens niks over de ziekenhuisopname van Peeters zeggen.

Veiligheidsregio
De verkouden burgemeester weet nog niet hoe lang hij thuis moet blijven. Hij is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Die taak heeft hij tijdelijk overgedragen aan burgemeester Rianne Donders van Roermond.

Voltijd actief
Donders is sinds dinsdag voltijds actief in die functie en neemt ook Scholtens plaats over in de landelijke, ministeriële Commissie Crisisbeheersing, die het kabinet namens de Veiligheidsregio’s adviseert over de aanpak van de coronacrisis. Donders’ taken in Roermond worden waargenomen door locoburgemeester Marianne Smitsmans.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen