Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Venlo heeft corona, burgemeester ziek thuis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 15:11

De Venlose wethouder Sjors Peeters (50PLUS) ligt met corona in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo. Peeters ligt aan de beademing en wordt in coma gehouden.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo zit thuis. "Met een kleine verkoudheid, geen coronaverschijnselen", zegt hij zelf.

Privacy
De gemeente Venlo doet uit privacyoverwegingen geen mededelingen over de ziekte van wethouder Peeters. Diverse betrouwbare bronnen bevestigen onafhankelijk van elkaar dat hij in het ziekenhuis ligt met corona. De wethouder heeft als portefeuille Leefbaarheid, Ouderenzaken, Wonen en Werken.

Taken verdeeld
Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat de gemeente "geen enkele uitspraak doet over de gezondheidstoestand van de wethouder. Dat is privé. Mocht het zo zijn dat een bestuurder zijn taken niet kan uitvoeren, dan worden deze zaken verdeeld over de andere wethouders".

Bijeenkomsten
De wethouder was twee weken geleden, kort voor invoering van de eerste beperkende maatregelen door het kabinet, nog bij diverse bijeenkomsten. Kort daarna werd hij ziek. Sinds vorige week ligt hij in het VieCuri-ziekenhuis. Burgemeester Scholten wil eveneens niks over de ziekenhuisopname van Peeters zeggen.

Veiligheidsregio
De verkouden burgemeester weet nog niet hoe lang hij thuis moet blijven. Hij is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Die taak heeft hij tijdelijk overgedragen aan burgemeester Rianne Donders van Roermond.

Voltijd actief
Donders is sinds dinsdag voltijds actief in die functie en neemt ook Scholtens plaats over in de landelijke, ministeriële Commissie Crisisbeheersing, die het kabinet namens de Veiligheidsregio’s adviseert over de aanpak van de coronacrisis. Donders’ taken in Roermond worden waargenomen door locoburgemeester Marianne Smitsmans.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen