Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Venlo heeft corona, burgemeester ziek thuis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 15:11

De Venlose wethouder Sjors Peeters (50PLUS) ligt met corona in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo. Peeters ligt aan de beademing en wordt in coma gehouden.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo zit thuis. "Met een kleine verkoudheid, geen coronaverschijnselen", zegt hij zelf.

Privacy
De gemeente Venlo doet uit privacyoverwegingen geen mededelingen over de ziekte van wethouder Peeters. Diverse betrouwbare bronnen bevestigen onafhankelijk van elkaar dat hij in het ziekenhuis ligt met corona. De wethouder heeft als portefeuille Leefbaarheid, Ouderenzaken, Wonen en Werken.

Taken verdeeld
Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat de gemeente "geen enkele uitspraak doet over de gezondheidstoestand van de wethouder. Dat is privé. Mocht het zo zijn dat een bestuurder zijn taken niet kan uitvoeren, dan worden deze zaken verdeeld over de andere wethouders".

Bijeenkomsten
De wethouder was twee weken geleden, kort voor invoering van de eerste beperkende maatregelen door het kabinet, nog bij diverse bijeenkomsten. Kort daarna werd hij ziek. Sinds vorige week ligt hij in het VieCuri-ziekenhuis. Burgemeester Scholten wil eveneens niks over de ziekenhuisopname van Peeters zeggen.

Veiligheidsregio
De verkouden burgemeester weet nog niet hoe lang hij thuis moet blijven. Hij is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Die taak heeft hij tijdelijk overgedragen aan burgemeester Rianne Donders van Roermond.

Voltijd actief
Donders is sinds dinsdag voltijds actief in die functie en neemt ook Scholtens plaats over in de landelijke, ministeriële Commissie Crisisbeheersing, die het kabinet namens de Veiligheidsregio’s adviseert over de aanpak van de coronacrisis. Donders’ taken in Roermond worden waargenomen door locoburgemeester Marianne Smitsmans.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen