Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Teeuwen uit Venlo onder vuur

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 6:35

De Venlose wethouder Jos Teeuwen heeft woensdagavond een motie van afkeuring (een ernstige waarschuwing van de raad) overleefd. Alleen de SP, LokaleDemocraten en D66 steunden de politieke ‘gele kaart’.

De partijen kwamen met de motie tijdens het debat over de adventurescoop (grote moderne bios) bij het Veldense Adventureworld of Taurus.

Streep door plan
Volgens de partijen heeft het Venlose college ten onrechte een streep door het plan gezet dat vorig jaar door de gemeenteraad werd geschreven. Het college onderbouwde die handelwijze door te wijzen op het feit dat een verbod op het draaien van actuele films niet te handhaven is en de Visie Stedelijk Centrum geen bioscoopfunctie buiten het Venlose centrum toestaat.

Rapport
SP, LokaleDemocraten en D66 betoogden dat er niet om een verbod op actuele films was gevraagd, maar om een adventurescoop waarin films worden gedraaid die passen binnen het leisureconcept van Taurus. Teeuwen kreeg verder het verwijt dat hij een juridisch rapport over de onmogelijkheid voor dat verbod op actuele films niet deelde met de raad. Het rapport werd pas openbaar na een beroep op de Wet Openbaar Bestuur van deze krant. "Waarom stond de politieke antenne van deze wethouder weer uit", vroeg SP-fractievoorzitter Ton Heerschop zich af. "Heeft u geen gevoel voor de politieke realiteit", voegde D66-fractievoorzitter Frans Aerts daaraan toe.

Visie
Teeuwen was helder: het rapport werd niet gedeeld omdat de gemeente ook na ontvangst van het schrijven in septemer, er tot januari alles aan deed om toch tot een adventurescoop te komen. "En het is gebruikelijk dat dit soort rapporten pas worden verstuurd wanneer een bestemmingsplan naar de raad gaat", aldus Teeuwen. Bovendien wees hij erop dat het ook voor de gemeenteraad nooit de bedoeling was dat er in Velden een reguliere bioscoop zou komen. VVD, CDA, PvdA, VenLokaal en GroenLinks deelden die visie.

Het plan voor de bios maakt deel uit van een grote uitbreiding van Taurus. Venlo wil daaraan meewerken, maar niet aan de bios. Of Taurus-eigenaar Wout Heijmans de bios laat vallen is de vraag. Hij zei na afloop van het debat met zijn advocaten te gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo: plan Taurus kan van tafel
Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen
'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen