Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 20:36

CDA-wethouder Jos Teeuwen van Venlo is erg blij dat de kogel door de kerk is en er een akkoord is met de initiatiefnemers die het Kazerneterrein in Blerick willen ontwikkelen.

"Het plan is een echte aanvulling. We worden van de beste binnenstad van Nederland de allerbeste", aldus de wethouder.

Vrijetijdscentrum
Kern van het plan is de ontwikkeling van een vrijetijdscentrum met onder meer een bioscoop, een restaurant en een bowlingbaan.
Ook worden vier bestaande gebouwen omgetoverd tot een grote markthal waar kleine ondernemers hun producten of etenswaren kunnen verkopen. Verder wordt het fort Sint Michiel helemaal opgeknapt.

Lees ook: Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo.

Meest in het oog springend is een kabelbaan over de Maas die het kazerneterrein gaat verbinden met de binnenstad van Venlo. Volgens initiatiefnemer Frank Vaessen past het plan perfect bij de huidige tijd. "Mensen willen een dagje uit. Niet alleen maar winkelen maar ook andere dingen beleven. Dit past bij het modern maken van Venlo."

Vaessen zegt dan ook heel opgelucht te zijn dat er nu overeenstemming is bereikt. "We hebben er lang genoeg aan gewerkt. Je wilt beginnen", zo zegt hij.

Arbeidsplaatsen
Ook Hessel Meijer van projectontwikkelaar Wyckerveste heeft een 'voldaan gevoel'. De locatie is ook uniek, stelt hij. "We zitten hier midden in de stad, niet op een bedrijventerrein." Op termijn moet het project duizend arbeidsplaatsen opleveren, al zijn die niet allemaal fulltime-time.

Op 29 juni moet de gemeenteraad van Venlo nog akkoord gaan. Maar wethouder Teeuwen verwacht geen probleem 'vanwege de argumentatie en de degelijkheid van het plan'. Het is de bedoeling dat de metamorfose van het Kazerneterrein in Blerick eind 2018, begin 2019 is voltooid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kazerne kazernekwartier Venlo
Plannen voor Kazernekwartier zijn nog niet klaar
Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo
Koblenz als voorbeeld voor Venlose kabelbaan
Kazerne: Venlo mag doorgaan
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen