Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Sittard-Geleen wordt voorzitter economie bij G40

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 13:01

Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen is gekozen tot voorzitter van de pijler Economie en Werk van de G40. Dat is het netwerk van 40 middelgrote en grote steden in Nederland.

Met zijn voorzitterschap wordt hij ook lid van het dagelijks bestuur van het G40 Stedennetwerk.

G40
De G40 bestaat uit drie pijlers: Sociaal, Fysiek en Economie en Werk. Meekels was al vicevoorzitter van Economie en Werk. Toen voorzitter Willemien Vreugdenhil stopte als wethouder in Ede, kwam die post vrij en stelde Meekels zich kandidaat. Hij wil met name aandacht besteden aan 'interbestuurlijke en regionale samenwerking'. Daarnaast wil hij dat onder meer sociaal ondernemerschap, participatie en vitale binnensteden in de komende periode op de agenda komen.

Directe betrokkenheid
Het voorzitterschap van de wethouder is van belang voor Sittard-Geleen. Op die manier is de gemeente direct betrokken bij het behartigen van de belangen van steden bij de landelijke politiek. Ook kunnen steden via het netwerk kennis uitwisselen.

Andere Limburgse steden in de G40 zijn Heerlen, Maastricht en Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen