Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Peel en Maas legt taken tijdelijk neer

Geplaatst opdinsdag 7 september 2021 - 18:07

Wethouder Anget Mestrom van Peel en Maas legt haar taken tijdelijk neer vanwege ziekte. Er is een kwaadaardige tumor ontdekt in de bijnier.

Het gezwel werd tijdens een controle ontdekt bij de Meijelse, die sinds 2018 wethouder is in Peel en Maas.

Ontdekking
In een interview met Omroep P&M vertelt Mestrom over haar ziekte. ''Ik heb een zeldzame vaatafwijking. Deze zomer had ik een MRI-scan en werd een zeer zeldzame tumor ontdekt van de bijnier. Dat betekent dat ik voorlopig echt de focus op mezelf moet houden en de taken als wethouder neer moet leggen.'' De komende tijd volgen meer onderzoeken.

Positief
Mestrom blijft ondanks alles positief. ''Het is een kwaadaardige tumor die zo snel mogelijk verwijderd moet worden. Daarna wordt onderzocht of er uitzaaiingen zijn. Het ziet er vooralsnog goed uit.'' De Meijelse gaat een spannende tijd tegemoet, maar probeert krachtig te blijven. ''Ik ben iemand die strijdlustig op. Ik geef niet zo snel op. Deze persoon is ook uniek, net als de ziekte.''

Mestrom hoopt in het najaar weer aan de slag te kunnen gaan. Deze zomer nam wethouder Wim Hermans afscheid als wethouder, vanwege gezondheidsproblemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen