Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder na coronabesmetting en coma weer aan het werk

Geplaatst opmaandag 31 augustus 2020 - 14:29

De Venlose wethouder Sjors Peeters is na een lange ziekenhuisopname vanwege besmetting met het coronavirus maandag voor het eerst weer aan het werk.

De wethouder van 50PLUS begint rustig, maar hoopt snel weer volledig inzetbaar te zijn.

Covid-19
Eind maart werd duidelijk dat Peeters besmet was met het coronavirus. Hij lag weken in het ziekenhuis en werd daar in coma gehouden. Op 22 april maakte burgemeester Antoin Scholten bekend dat hij uit zijn coma ontwaakt was en niet meer op de ic-afdeling verbleef.

Lees ook: Venlose wethouder niet langer in coma

Weinig klachten
Aan zijn besmetting met het coronavirus hield Peeters weinig klachten over. "Het voelt als een knop die ze uit en later weer aan gedaan hebben", zei hij eind juni in een interview met L1 over zijn coma. Zijn longen, spieren en nieren hebben wel een klap gekregen. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis heeft hij bij Adelante in Hoensbroek gerevalideerd. En thuis moest hij ook nog de nodige oefeningen doen om aan te sterken.

Peeters over zijn herstel twee maanden geleden:

Hobby
Peeters hoeft niet meer te werken, maar hij heeft er plezier in en ziet het meer als een hobby. "Ik ben een man van het volk. Ze hebben op mij gestemd en ik ga er ook voor."

Lees ook: Video: Wethouder wil na corona en coma weer aan het werk

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen