Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Meerssen ziet af van raadszetel Sittard-Geleen

Geplaatst opzondag 25 maart 2018 - 17:58

Berry van Rijswijk doet voorlopig afstand van zijn raadszetel in de gemeente Sittard-Geleen.

Dit omdat hij die functie niet kan combineren met het wethouderschap in de gemeente Meerssen, zo schrijft het GOB op Facebook.

Grote winnaar
In totaal hebben 426 mensen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezing in Sittard-Geleen hun stem uitgebracht op Van Rijswijk. Dat zijn meer dan genoeg stemmen voor een raadszetel. Het GOB kwam woensdag als grote winnaar uit de bus. De partij heeft nu negen zetels.

Lees ook: GOB passeert CDA als grootste in Sittard-Geleen

De 57-jarige Sittardenaar staat zijn zetel af aan Myra Wijnen, die 269 kreeg.

Wethouder
Van Rijswijk is sinds eind september 2015 wethouder in Meerssen. Van Rijswijk is een oude bekende in Sittard-Geleen. Hij was eerder wethouder voor GroenLinks. Ook is hij oud-statenlid.

Kiezersbedrog
De move om terug te keren naar Meerssen levert wisselende reacties op. "Dus 426 mensen zien voorlopig hun stem vertrekken naar de gemeente Meerssen", reageert iemand onder het Facebookbericht. Weer iemand anders noemt het 'kiezersbedrog van de hoogste orde'.

Reactie GOB
Het GOB laat in een reactie weten dat Van Rijswijk voorlopig wethouder in Meerssen blijft, totdat daar een nieuw college is benoemd. De kans zit er dan alsnog in dat hij een zetel in de gemeenteraad van Sittard-Geleen krijgt. "Zodra er een raadszetel in de GOB-fractie vrijkomt, bijvoorbeeld als raadsleden tot wethouder in het nieuwe college worden benoemd, komt Berry als eerste in aanmerking voor deze raadszetel", aldus de partij.

SP
Katinka Jarabik neemt haar raadzetel bij de SP van Sittard-Geleen niet in. Ze staat haar zetel af aan Tom Baars, zo staat op de Facebookpagina.

De nieuwe gemeenteraad wordt op donderdag 29 maart geïnstalleerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen