Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Meerssen ziet af van raadszetel Sittard-Geleen

Geplaatst opzondag 25 maart 2018 - 17:58

Berry van Rijswijk doet voorlopig afstand van zijn raadszetel in de gemeente Sittard-Geleen.

Dit omdat hij die functie niet kan combineren met het wethouderschap in de gemeente Meerssen, zo schrijft het GOB op Facebook.

Grote winnaar
In totaal hebben 426 mensen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezing in Sittard-Geleen hun stem uitgebracht op Van Rijswijk. Dat zijn meer dan genoeg stemmen voor een raadszetel. Het GOB kwam woensdag als grote winnaar uit de bus. De partij heeft nu negen zetels.

Lees ook: GOB passeert CDA als grootste in Sittard-Geleen

De 57-jarige Sittardenaar staat zijn zetel af aan Myra Wijnen, die 269 kreeg.

Wethouder
Van Rijswijk is sinds eind september 2015 wethouder in Meerssen. Van Rijswijk is een oude bekende in Sittard-Geleen. Hij was eerder wethouder voor GroenLinks. Ook is hij oud-statenlid.

Kiezersbedrog
De move om terug te keren naar Meerssen levert wisselende reacties op. "Dus 426 mensen zien voorlopig hun stem vertrekken naar de gemeente Meerssen", reageert iemand onder het Facebookbericht. Weer iemand anders noemt het 'kiezersbedrog van de hoogste orde'.

Reactie GOB
Het GOB laat in een reactie weten dat Van Rijswijk voorlopig wethouder in Meerssen blijft, totdat daar een nieuw college is benoemd. De kans zit er dan alsnog in dat hij een zetel in de gemeenteraad van Sittard-Geleen krijgt. "Zodra er een raadszetel in de GOB-fractie vrijkomt, bijvoorbeeld als raadsleden tot wethouder in het nieuwe college worden benoemd, komt Berry als eerste in aanmerking voor deze raadszetel", aldus de partij.

SP
Katinka Jarabik neemt haar raadzetel bij de SP van Sittard-Geleen niet in. Ze staat haar zetel af aan Tom Baars, zo staat op de Facebookpagina.

De nieuwe gemeenteraad wordt op donderdag 29 maart geïnstalleerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen